Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Az időskorúak alapítványát támogatták a futók

Haraszti Gábor | 2021.09.04.

Harmadik alkalommal rendezték meg Döbröntén a Fuss szívvel egy mosolyért elnevezésű jótékonysági futóversenyt. A szervezők idén a nevezési díjakból és a szponzori felajánlásokból „Az Időskorúak szociális ellátásáért” Alapítványt támogatták.

Hat korcsoportban négy távra várták a szervezők az előzetes és helyszíni nevezéseket, először a 14 év alattiak csemege távja, majd a 7, 14 és a 21 kilométereseké indult. Mihályfi Ákos szervezőtől megtudtuk, idén a vártnál jóval kevesebben, negyvenketten álltak rajtvonal mögé.

– Őszinte leszek, szomorú vagyok, segítőimmel minden tőlünk telhetőt megtettünk, sajnálom, hogy kevesen jöttek el – nyilatkozta a főszervező. – Ez egyrészt azzal magyarázható, hogy rendezvényünkkel párhuzamosan több futóverseny is zajlik, illetve múlt héten és a napokban is jó néhányat rendeztek, rendeznek. Úgy tűnik, sokat kell még tanulnom a szervezés terén, annak viszont örülök, hogy a futók visszajelzései pozitívak voltak, az átalakított útvonal bevált. Az idei mérsékelt részvétel nem szegte kedvünket, jövőre is szeretnénk megrendezni jótékonysági versenyünket.

A 14 kilométeres távon Horváth József ért a leggyorsabban célba (1:24:08), aki már harmadik alkalommal volt a mezőny tagja.

– Nem vagyok maradéktalanul elégedett, egyszer sajnos hibáztam és eltévedtem, így ez a 14 kilométer valójában 16 lett – mondta József, aki heti több alkalommal is fut. – Legutóbb a 24 órás váltófutáson indultam, ami sokat kivett belőlem, bízom benne, hogy a következő rajthoz állásom sikeresebb lesz. Szívesen veszek részt ezen a versenyen, egyrészt nagyon szép helyeken futhatok, másrészt öröm, ha segíthetek az arra rászorulóknak.

Megvédve tavalyi elsőségét, 21 kilométeren Veszprémből Szabó Dávid futott a leggyorsabban (1:47:28).

– A tavalyihoz képest nagyobb kihívás elé állított a pálya, több volt a napos rész és az emelkedő is, de összességében tetszett – mesélte az abszolút kategória győztese. – Nem vagyok teljesen elégedett az időmmel, öt-tíz perccel szerettem volna jobbat futni, de ma ennyi volt bennem.

A versenyen 14 kilométeren városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás is elindult, aki kategóriájában végül második helyen ért célba (1:42:02). A városvezető a Médiacentrum érdeklődésére elmondta, az első pillanattól kezdve támogatta a kezdeményezést, ahogy a város is, hiszen a verseny bázisa a döbröntei vendégház volt. – Nem ismertem a pályát, az első körben csak ismerkedtem a tereppel, a második már jobban ment, jó sok kihívás volt benne, jövőre igyekszem javítani az időmön – mondta a polgármester.

A nevezésekből és a felajánlásokból befolyt összeget a közeljövőben adják át az alapítvány képviselőjének. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: