Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Először, de nem utoljára – Városrészi nap a Schwenczel-réten

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.04.

Új helyszínen, a Schwenczel-réten rendezték meg az idei Erzsébetvárosi napot. A ma délutáni rendezvényen gyermekprogramok, színpadi produkciók és a hagyományos jótékonysági főzőverseny várta az érdeklődőket.

A kilenc főzőcsapat bográcsaiban kora délután kezdtek főni a finomabbnál finomabb ételek, az egyszerű pörkölttől a csülkös, vagy éppen különleges fűszerekkel ízesített változaton át számtalan variációt kóstolhattak a gasztronómia szerelmesei, akik az ízletes falatokért cserébe felajánlott adományukkal jótékony célt is szolgáltak, a szervezők ugyanis a bevételből az Erzsébetvárosi Óvodát támogatták.

A Schwenczel-réti játszótér mellett felállított játékpark témája a szüret volt, de babasarok, kreatív játszóház, arcfestés, valamint közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési játszóház is várta a családokat.

A színpadon elsőként a Hold Színház lépett fel, majd a Vaszari Dalkör dalcsokrát hallhatta a fesztiválsátor közönsége. A Black Bunny Rock and Roll Club táncosai a tőlük megszokott lendületes műsorral léptek színpadra, majd a Gráciák következtek, akik kuplékból és örökzöld slágerekből összeállított műsorukkal varázsoltak fergeteges hangulatot a Schwenczel-réti rendezvényre.

Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője ezután átadta az Erzsébetváros legszebb virágoskertje internetes verseny augusztusi fordulójának díját. A képviselő posztja alatt leadott szavazatok alapján az elismerő oklevelet és a városrészben található gazdabolt tulajdonosa által felajánlott vásárlási utalványt Halászné Kapcsándi Szilvia vehette át.

Venczel Csaba köszöntőjében hangsúlyozta, örömmel vették birtokba az erzsébetvárosiak az új parkot, mely kiváló rendezvényhelyszínné vált.

A megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte hangsúlyozva, a Béke tér is jó helyszíne volt az Erzsébetvárosi napnak, sokan szerették azt is, de sokak számára a Schwenczel-rét is kedves lesz. A képviselő azt is elmondta, a Schwenczel-rétihez hasonló beruházás kezdődött nemrég a Külső-Várkertben, ott is lesz egy új játszótér, egy szép park és a város fejlesztése, fejlődése folytatódik tovább.

A Schwenczel-rétnek eddig nem volt hivatalos átadóünnepsége, a mai napon az Erzsébetvárosi nap résztvevői voltak azok, akik ünnepélyes keretek közt felavatták az új közparkot – mondta köszöntőjében dr. Áldozó Tamás polgármester, aki úgy fogalmazott, először, de biztosan nem utolsó alkalommal tartottak ma városi nagyrendezvényt ezen a területen, melynek fejlesztése, bővítése az elkövetkező években megtörténik.

A köszöntők után adták át a jótékonysági főzőverseny díjait. Harmadik helyen végzett az ESZI Vörösmarty úti Otthonház csapata, a második a Vasas Szakszervezeti Szövetség csapata lett, míg a legfinomabb ételt a Pápai Vízmű dolgozói főzték. A zsűri különdíjat ítélt az Erzsébetvárosi Ízek csapatának. A főzőversenyen 203.800 forint gyűlt össze, melyet az Erzsébetvárosi Óvoda játékbeszerzésre fordíthat.

Az ünnepélyes pillanatokat követően az est sztárvendégei, a NikiMiki és a Csinibabák léptek színpadra. A városrészi nap végén Gregorival bulizhatnak az erzsébetvárosiak.   

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: