Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szüreti mulatság és városrészi nap Tapolcafőn

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.04.

Vidám, a szüret hangulatát idéző utcai dekorációk fogadtak mindenkit, hirdetve, hogy a mai napon itt bizony szüreti mulatság vár kicsiket és nagyokat, tapolcafőieket és távolabbról érkezőket. A Tapolcafői Kertbarátkör szüreti programja és a Tapolcafői Sportegyesület sport- és kulturális napja ma délelőttől egészen késői estig kínált tartalmas programokat a tapolcafőieknek és vendégeiknek.

Délelőtt a Döbrés-dűlő pincéitől indult a hagyományos szüreti felvonulás, a vidám menet végigvonult a településen, majd a játszótér mellett felállított fesztiválsátorhoz visszatérve már mindenkit vártak a finom falatok – köztük vadpörkölt és pulykaherepörkölt is -, melyhez cigányzenekar szolgáltatta a zenét.

Somogyi Zoltán, a kertbarátkör elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a szüreti felvonulás a hagyományok szerint mindig a sikeres szüret végét jelentette, most azonban azért ilyen korai időpontban rendezték, mert nem lehet tudni, hogy hogyan alakul a járványhelyzet a későbbiekben. A felvonulást 2009 óta kétévente megrendezik, így ez a hatodik ilyen rendezvényük, melyet az idei évben pályázati forrásból, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hozzájárulásával tudtak megrendezni.

A szüreti felvonulás forgatagában találkoztunk dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel is, aki azt mondta, mindig nagy örömmel jön Tapolcafőre erre a jó hangulatú programra, és már a kezdetekkor is jó érzéssel töltötte el, hogy egy helyi kezdeményezés részese lehet. Szüreten csak ritkán van lehetősége részt venni, mert az ősz a képviselői munkában rendkívül zsúfolt időszak. A jó borokat maga is kedveli és mindenkit biztat a kulturált borfogyasztásra.

A sportegyesület a Tokiói Olimpia jegyében rendezte mai programját, mely délelőtt kispályás labdarúgótornával és a gyermekek olimpiájával kezdődött.

Pődör Róbert, a Tapolcafői Sportegyesület elnöke kérdésünkre felidézte, a város önkormányzatának kérésére 2019-ben pályázatot nyújtottak be, melynek célja a városrészi nap megrendezésének támogatása volt. A sikeres pályázat két éven át teszi lehetővé a program megszervezését. Az első városrészi napot 2019-ben szervezte az egyesület, de 2020-ban a járvány miatt elmaradt a program, így az idei évben pótolják azt. A régi városrészi napok hagyományaihoz igazodva sportprogramokat, gyermekprogramokat és színpadi produkciókat kínáltak a rendezvény iránt érdeklődőknek. Pődör Róbert úgy fogalmazott, nagyon fontosak ezek a rendezvények a településen élőknek, egyrész a hagyományok miatt, másrészt azért, mert az embereknek szükségük van arra, hogy kicsit kiszakadjanak a napi rutinból.  

A Tapolcafő központjában lévő játszótér melletti területen légvár, rendőr-, majd tűzoltóautó-bemutató és a Háromhatár Kulturális Sportegyesület jóvoltából különféle gyermekprogramok várták a legkisebbeket.

Délután a színpadi produkciók sorát a Tapolcafői Forrás Népdalkör nyitotta, majd a Kupi Hazai Vegyes Pálinkás énekcsoport fokozta az amúgy is kiváló hangulatot. Horváthné Szabó Andrea interaktív gyermekműsorával elvarázsolta az apróságokat, majd az Operett Voices Társulat művészei, Szécskay Ildikó és Karczagi János műsora következett, akiket a kiscsőszi hagyományőrző néptánccsoport követett a színpadon.

Az est két sztárvendéget is tartogatott, elsőként a Dupla Kávé, majd Ress Hajnalka szórakoztatta a tapolcafőieket.

Zsegraics Gyula, a településrész önkormányzati képviselője, a településrészi tanácsadó testület elnöke hírportálunknak úgy fogalmazott, a reggeli szüreti felvonulástól a délutáni, majd az esti programokig végig nagyon jó volt a hangulat, jó volt látni a boldogan játszó gyermekeket, az önfeledten szórakozó felnőtteket. A szervezőket dicsérik a színvonalas, változatos programok, melyek gyermekek és felnőttek számára egyaránt kínáltak szórakozási lehetőséget.      

    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: