Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyárbúcsúztató pótballagás

Babos Petra | 2021.09.04.

Különleges rendezvénynek ad otthont ma este a szabadtéri színpad. Pápa, mint diákváros, a végzőseit minden évben városi ballagással is elbúcsúztatja. Ilyen eseménnyel nagyon kevés város büszkélkedhet. Azonban az utóbbi három évben a kedvezőtlen időjárás, illetve a járványhelyzet miatt elmaradt a minden végzős számára emlékezetes búcsúztató. Ám dr. Áldozó Tamás polgármester mégis szerette volna valamilyen módon elbúcsúztatni az elmúlt három év ballagóit, ezért az a döntés született, hogy egy nyár végi pótballagás keretében két fergeteges szabadtéri koncerttel kárpótolják a diákokat. A városvezető felhívást tett közzé az egyik közösségi portálon, s megszavaztatta, hogy kik legyenek az est fellépői.

A rendezvény elején Cserneczky Laura, a Petőfi Sándor Gimnázium volt végzőse szólt az elmúlt három évben végzett diákok nevében.

– Pápa városa méltán érdemelte ki a diákváros elnevezést, hiszen rengeteg remek szakembert és felsőoktatásban tovább tanuló diákot nevelt már fel. Sajnos, a járványhelyzet miatt tavaly is elmaradt a ballagás, idén pedig már minden végzőst megfosztott a pandémia az élménytől. Az élet viszont mindig hoz valami újat. Talán az eddigieknél jobbat, talán nem, de mindig optimistán nézzünk a dolgok elé, és próbáljuk megtalálni az élet habos oldalát az olykor adódó nehézségek között is. Pápára, a kis ékszerdobozba mindig szeretettel térünk majd vissza, mint öregdiákok. Kívánom, hogy az élet bármely területére is sodor minket a sors, mindenhol találjuk meg számításainkat, és ha 5-10 év múlva találkozunk, töröljünk ki egy könnycseppet a szemünkből – zárta gondolatait a fiatal lány.

A megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte, aki emlékeztetett, dr. Áldozó Tamás polgármester ötlete alapján született meg a pótballagás elnevezésű rendezvény.

– Pápa város legnagyobb diákünnepe a ballagás volt és lesz is.  A ballagás napját nem tudjuk pótolni. Az sajnos elveszett a diákok, a szülők és a tanárok számára is. Mostanra már eldőlt, hogy kit hova vettek fel, ki hol tanul, így most kicsit nyugodtabban lehet ünnepelni. Hiányzik mindannyiunk életéből a városi ballagás, ám sajnos az élet így hozta. Erre már nem kell szomorúsággal visszatekintünk, hiszen a jövő előttünk áll, én ehhez kívánok sok sikert mindenkinek – emelte ki dr. Kovács Zoltán. Végül hozzátette, a felnőtt pápai polgárrá fogadás a közösséghez való tartozás kell, hogy legyen, ahhoz a nagy közösséghez, diákvároshoz, amit Pápának hívunk.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a diákok a ballagási ünnepséggel búcsút vesznek az iskoláiktól, életük egy fontos korszaka zárul le, s egy új, kihívásokkal, fontos feladatokkal teli időszak kezdődik.

– Fontosak az ünnepek, a kiemelt pillanatok az emberek életében. Ha valami egyszer elkezdődik, akkor annak kell, hogy vége is legyen. A klasszikus zárásra már három éve nem volt lehetőség, nem volt sorfalak között vonulás, de úgy gondoltam, nem lehet, hogy ne búcsúzzunk el a végzősöktől. A pótballagás nem annyira hivatalos, mint a városi ballagás, a köszöntők és a pápai polgárrá fogadás után két zenekar játszik majd a fiataloknak – hangsúlyozta a polgármester a Médiacentrum kérdésére, majd megtudtuk, hat zenekar közül választhattak a fiatalok.

A polgármester kiemelte, az fel sem merülhet, hogy a pápai városi ballagás hagyományának vége legyen, jövő májusban találkozunk. Ha a mai este jól sikerül, akkor lehet, hogy jövőre is tartanak pótballagást, egy tanév eleji, nyárbúcsúztató bulit.

A városi ballagás kiemelt eseménye a felnőtt pápai polgárrá avatás. Ebből az alkalomból dr. Áldozó Tamás Pápa város felnőtt polgárai közé fogadta Kerper Annát, a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium tanulóját, valamint Márkus Mihály Pált, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának diákját, akiknek átadta az eseményt szimbolizáló, a város címerével díszített láncot és emléklapot.

Kerper Anna a Médiacentrum kérdésére elmondta, ő 2021-ben ballagott. Mint mondta, nagyon jó ötletnek tartja a pótballagást, hiszen ha már ünnepélyes ceremónián nem vehettek részt, legalább most, a nyár végén, az egyetem kezdése előtt újra találkozhattak, s így egy kicsit helyettesíthették az elmaradt, a többi középiskolával közös ballagást.

Márkus Mihály Pál is 2021-ben volt végzős. Mint megtudtuk, sajnálta, hogy nem volt lehetősége az évfolyamának hivatalosan is elbúcsúzni a várostól.

– Jó kezdeményezés volt a pótballagás szervezése, nagyon vártam a koncerteket, amelyekre szavaztam is – fűzte hozzá.

A hivatalos ünnepi rész után kezdődött a Ricsárdgír zenekar koncertje.

A pótballagás a Carson Coma zenekar bulijával zárul a késő esti órákban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: