Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Szorgalmasan gyűjtötték a kilométereket a pápai futók

Haraszti Gábor | 2021.09.05.

Nagyszerűen szerepelt városunk a Futókörök napja elnevezésű, különleges futóversenyen, hiszen a 129 pápai és Pápa környéki résztvevő közel 1370 kilométert tett meg, amivel Pápa városa a rangsor nyolcadik helyén végzett.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal virtuálisan vetélkedtek egymással az Országos Futópálya-építési program keretében átadott rekortán borítású pályákon a települések, országszerte tíz helyszínen várták a mozogni vágyókat. A Szabadidősport-Eseményszervezők Országos Szövetsége által meghirdetett verseny célja az volt, hogy a futók minél több kilométert teljesítsenek. Pápán a Külső-Várkerti Futókörön rendezték meg a sporteseményt, melyet a mozgás és a futás népszerűsítése mellett jótékony célért és a város vagy kerület dicsőségéért hirdettek meg.

A többi kilenc helyszínhez hasonlóan városunkban is 10 órakor startoltak a sportolni vágyók és egészen 18 óráig lehetett futva vagy sétálva gyűjteni a kilométereket. A szervezők chipes méréssel rögzítették a megtett távokat, hiszen a legaktívabb városok és a legtöbbet futók díjazásban részesültek – tudtuk meg Koncz Jánostól, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszakmai felelősétől, aki az összesítés után nagyon büszkén ismertette az eredményeket.

– 129 résztvevő összesen 1369,9 kilométert futott, amivel a rangsorban a nyolcadik helyen végeztünk, az utolsó pillanatokig nagy versenyben voltunk az amúgy 100.000 főt számláló Székesfehérvárral és mindenki, aki végig kitartott, az utolsó utáni erejét mozgósítva még elment egy körre, hogy megelőzzük a megyeszékhelyt, ez végül sikerült is, 1500 méterrel megelőztük őket. A futáson a legtöbb kilométert Mózes Attila tette hozzá a pápai összeredményhez, aki közel 56 kilométert futott, második Pongrácz Barbara (36 km), harmadik Wölfinger Imre (35 km) lett. Nemcsak nekik, hanem mindenkinek gratulálok, örülök, hogy ilyen sok embert sikerült mozgósítanunk, tudtuk, hogy a nagyobb városokkal, kerületekkel nem tudjuk felvenni a versenyt, úgy gondolom, a pápai futóközösség ma is bizonyított.

A Futókörök napját Dabas nyerte, ahol az 591 résztvevő összesen 3426 kilométert tett meg. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: