Lezárult a Dalos Fő tér

641
Fotó: Babos Petra

A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület táncosai az idei nyáron is megszervezték Dalos Fő tér elnevezésű összejöveteleiket.

Müller Zoltán, a Pápai Vadvirág Néptáncegyüttes művészeti vezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, három évvel ezelőtt hívták életre a Dalos Fő tér elnevezésű programjukat.

– Harmadik éve minden nyáron csütörtökönként közös dalolásra hívtuk a pápaiakat a Fő térre. A harmadik évad ma este zárult – tudtuk meg Müller Zoltántól, aki elárulta, a pandémia idején ők sem tudtak foglalkozásokat szervezni. Amint lehetőség adódott megbeszélték, hogy új koreográfiát készítenek, így az egykori vadvirágos Németh Eszter és Galát Péter, a Magyar Állami Népi Együttes táncművészei online formában tanították a csapatot. Aztán amint lehetett, ismét megtartották összejöveteleiket.

Az idén sajnos nem volt annyira nagy az érdeklődés a dalos alkalmakra, de a tagok remélik, jövő nyáron ismét minden csütörtökön énekkel tölthetik be a Fő teret. A Dalos Fő tér egyes alkalmain az érdeklődőkkel dél-alföldi dalokat tanultak.

A mai zárórendezvényen a lemenő nap fényében hangulatosan búcsúztatták a nyarat a vadvirágosok.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!