Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Energetikai korszerűsítés a csóti orvosi rendelőben

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.07.

Nemrégiben fejeződött be Csóton az orvosi rendelőnek, gyógyszertárnak és védőnői rendelőnek helyet adó épület energetikai korszerűsítése. A megújult épületet ma délután adták át, sok helyi érdeklődő jelenlétében.

Kékesi István polgármestertől megtudtuk, az orvosi rendelőt 2005-ben már felújították – fiókgyógyszertárral is bővült az épület –, ám néhány dolog akkor elmaradt, és most, a Magyar Falu Programnak és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közreműködésének köszönhetően 22 millió forintot fordíthattak az energetikai korszerűsítésre. Ebből 20,5 millió forint volt a támogatás, 1,5 millió forint pedig az önrész. Ebből az összegből megtörtént a héjazat cseréje, a homlokzat hőszigetelése, az utcafronti ablakok cseréje – így már az épület valamennyi ablaka hőszigetelt –, a födém hőszigetelése, napelem telepítése és a belső festés is.

Az ünnepi alkalmon dr. Kovács Zoltán elmondta, az orvosi rendelő egy közösségi tér, aminek megújulását minden településen nagy érdeklődés kíséri. A képviselő szólt a Magyar Falu Programról is, mely a kistelepülések fejlődésének elősegítése érdekében indulhatott el, a polgármesterekkel folytatott konzultációk eredményeit figyelembe véve. Így nyílik lehetőség a helyi infrastruktúra megújítására, vagy akár az egyházi épületek felújítására is. Dr. Kovács Zoltán azt kívánta a csótiaknak, hogy minél kevesebbszer kelljen ellátogatniuk az orvosi rendelőbe, majd hangsúlyozta, ha mégis szükségük lesz orvosi ellátásra, azt ebben a megújult rendelőben már minden igényt kielégítő körülmények közt kaphatják meg.   

Dr. Lukács László háziorvos – aki immár 50 éve dolgozik a csóti betegek gyógyításáért – a Médiacentrumnak elmondta, eddig is szép orvosi rendelőjük volt, most a mai kor követelményeinek megfelelő energetikai korszerűsítéseket végezték el. Mint mondta, 1971-ben, pályája kezdetén csak két kis helyiségből állt az orvosi rendelő a településen, melyet vaskályhával fűtöttek. Az épületet a ’70-es évek közepén bővítették, majd a 2000-es években történt egy jelentősebb felújítás, s a mostani beruházással egy minden követelménynek megfelelő, jól felszerelt rendelő jöhetett létre, mely hosszú távon kiszolgálja a település igényeit. Ezt erősítette meg Szanyi Erika védőnő is, aki 2013 óta tevékenykedik Csóton. Mint mondta, nagyon örül annak, hogy megújult a tanácsadó, ahol jó körülmények közt tudja fogadni a kismamákat és a kisgyermekes családokat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: