Pályaavató programsorozat a sportcentrumban

743
Fotó: Haraszti Gábor

A Pápai Atlétikai Club szervezésében hat alkalomból álló rendezvénysorozat helyszíne a Pápai Sport Centrum, ahol az első napon az óvodásokat ügyességi feladatokkal várták öt állomáson az atlétikapályán.

Tizenegy intézmény háromszáz óvodása két csoportban vett részt a foglalkozásokon, a képességfejlesztő, játékos feladatok között az életkori sajátosságokat figyelembe véve ugrást, dobást, futást igénylő állomások voltak – mesélte Mórocz Katalin, a Pápai Atlétikai Club edzője.

– Több célunk is van ezzel a versenysorozattal – folytatta a klub edzője. – Az egyik az, hogy a nagycsoportosok, az óvónők és a gyerekeknek szorító szülők megismerjék a sportcentrumot, a másik pedig az, hogy a mozgásra, az egészséges életmódra felhívjuk a figyelmet és nagyon örülnénk, ha a jövőben sikerülne minél több picit  az atlétika irányába csábítani. Nem versenyt rendeztünk, senki sem távozott üres kézzel, oklevéllel, pólókkal, müzliszeletekkel kedveskedtünk az óvodásoknak, a lényeg a mozgás, az önfeledt játék volt.

A rendezvénysorozat szeptember 16-án folytatódik, amikor az általános iskolák alsó tagozatosait várják a sportközpontba.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!