Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Re-Forma kiállítás a Pannonia Reformatában

Babos Petra | 2021.09.09.

A Pannonia Reformata Múzeum az idei évben is csatlakozott az Ars Sacra Fesztiválhoz. Ennek keretében Re-Forma címmel mutatják be új alkotásaikat a Bakonyszücsi Nemzetközi Művésztelep alkotói. Az idei évben, a művészet különböző területéről érkező alkotók montázs alapszemléletű tárgyakat, képeket hoztak létre. A tárlat megnyitóját szeptember 11-én, szombaton 15 órakor tartják a Pannonia Reformata Múzeumban, ahol Köntös László gyűjteményi igazgató köszönti a megjelenteket. Ezt követően Galambos Ádám evangélikus teológus nyitja meg a tárlatot, majd az udvari közönségtalálkozón a kiállító művészek – Ricarda Assmann képzőművész, Huszti Kinga nemezes iparművész, Kovács Gabriella textilművész, Votin Dóra festőművész, Székely Annamária és Zoltai Bea Barcsay-díjas festőművészek – beszélnek arról, hogyan jöttek létre az alkotások.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető a Médiacentrumnak elmondta, a múzeum évek óta rendszeresen csatlakozik az Ars Sacra Fesztiválhoz, melynek idei mottója: „Minden forrásom belőled fakad…” Ebben az évben egy különleges kiállítást láthat a közönség a múzeumban.

A kiállítást ma rendezték be a művészek. Huszti Kinga, a művésztelep vezetője elmondta, a tárlat kialakításánál nem arra törekedtek, hogy az egységes legyen, hanem arra, hogy bemutatkozzanak a Bakonyszücsi Nemzetközi Művésztelep alkotói.

– Megbeszéltük, hogy montázst és kollázst készítünk, de ezek a művek kezeink között átalakultak az alkotás során. A munka közben sok új technikával ismerkedettünk meg, s megismertük egymást, ki hogyan dolgozik, ez inspiráló volt mindannyiunk számára – tudtuk meg az alkotótól.

A tárlat október 31-éig, keddtől szombatig 10 és 18 óra között tekintető meg.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: