Megkezdődött az aszfaltozás a Juhar utcában

583
Fotó: HuHa

A következő napokban, ha az időjárás engedi folyamatosan dolgozik az aszfaltépítő géplánc a Juhar utca útburkolatának megépítésén. A finisher ma reggel kezdett a készülő körforgalom és a Yanfeng Kft. teherbejárata közötti szakaszon, félpályánként húzták be a kötőréteget, mintegy 2100 négyzetméter felületen, a már korábban megépített alsó aszfaltrétegre.

Csütörtökre a Yanfeng teherbejárata és a 83-as út közötti szakasz aszfaltozását tervezték a kivitelezők, ám információink szerint a várható esőre való tekintettel a parkolókat fogják elkészíteni a körforgalom és a Külső-Veszprémi út között, az útpálya elkerülő út felőli szakaszán a kopóréteg behúzását pedig péntekre csúsztatták.

A kivitelező jelenlegi ütemezése szerint az épülő körforgalom alap aszfaltrétegének megépítését szombaton végzik el, ezt követően pedig hétfőn a kötőréteg behúzásával folytatják a munkát. Az útburkolat itt is kap majd egy harmadik aszfaltréteget, a kopót egy következő hétvégén tervezik megépíteni.

Az útburkolat-építés mellett más munkafolyamatok is zajlanak a Juhar-Bocsor-Nagysallói úti új csomópont környékén – tudtuk meg Albert Henriettától, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának beruházási ügyintézőjétől. Mint mondta, befejezéséhez közelít a csapadékvízrendszer kiépítése, most a bekötőágakat kötik be, hogy az azokon érkezett víz is tovább folyhasson a nyílt árokban, a kerékpárút és a járdák nyomvonalainak kialakítása után a pályatestek megépítése következik.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az éppen zajló munkafolyamatok megtekintésekor úgy fogalmazott, a Juhar utca megépítése nemcsak a beruházás nagysága miatt kiemelt fontosságú.

– Bár ez egy ipari parki út, jelentőségét nem szabad alábecsülni, hiszen a városban előállított ipari termékek jelentős része ezen keresztül ér az elkerülő útra. Ennek az útnak a megépítésével a helyi gazdaságot támogatjuk, azt a gazdaságot, ami aztán adóbefizetéseivel lehetővé teszi majd azt, hogy azok a gyűjtőutak is megújuljanak, amik a lakóövezetekben szolgálnak.

A városvezető azt is hangsúlyozta, a Juhar utca megújításával nemcsak a közlekedési infrastruktúra minősége javul, nemcsak alkalmassá válik az út a megnövekedett teher- és személyforgalom kiszolgálására, hanem a közlekedés biztonságát is javítja. Meglátása szerint a közlekedés biztonsága mindig két szereplőn múlik, egyrészt a rendelkezésre álló infrastruktúrán, másrészt a közlekedők szabálykövető magatartásán. A polgármester bízik abban –  a jelenlegi tapasztalatok ellenére is -, hogy ez a két elem találkozni fog: a pápaiak fegyelmezetten, a szabályok betartásával közlekednek és egyre nagyobb területen áll majd rendelkezésre a biztonságos infrastruktúra.

A közlekedés szabályainak, vagyis a mindkét irányból behajtani tilos tábla utasításának betartása a most folyó Juhar utcai munkák idején kiemelten fontos, hiszen az aszfaltozás teljes útzárral jár az érintett szakaszokon a közlekedők és a kivitelezésen dolgozók biztonsága érdekében, valamint a munkavégzés folyamatosságának biztosítása miatt.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!