Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Örömtánc Dákán

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.10.

Első alkalommal szerveztek táncfesztivált Dákán a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye telephelyei – Dáka, Lesencetomaj, Darvastó, Veszprémből két telephely, Kamond és Nyírlak – ellátottjai és dolgozói számára. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is. A csütörtökön megrendezett I. Dáka Dance Cup integrált intézményi minősítő táncverseny hatalmas siker volt, már az első műsorszámok alatt folyamatos vastaps kísérte a táncosokat.

Fodor Tímea, a verseny szervezője a Pápa és Vidékének elmondta, azért szervezték meg a fesztivált, hogy a fogyatékkal élők is megmutathassák tehetségüket, emellett a mozgás, a tánc terápiás célokat is szolgál az ellátottak számára.

A lakók modern tánc, néptánc és egyéb kategóriában 16 versenyszámmal neveztek a megmérettetésre és a dolgozók közül is szép számmal indultak a versenyen. Minden induló érmet és arany, ezüst vagy bronz minősítést kapott, melyet a független, szakértő zsűri ítélt oda a versenyzőknek. Emellett a szponzorok által felajánlott ajándékokkal is gazdagodtak a táncosok. A zsűri tagjai dr. Szegediné Murai Dóra, Hajas Ildikó, Svastics Fedor és Horváthné Szabó Andrea voltak. A versenyt az Adient, a Sanogenesis Alapítvány, a Fuky-Csoki, a Dákai Napsugár Egyesület, a Viskó Kft., valamint a Pápai Vadásztársaság támogatták.   

A rendezvény olyan sikeres volt, hogy a szervezők azt tervezik, a későbbiekben újra lesz Dáka Dance Cup, de akkor már szélesebb körben meghirdetik, először megyei, majd a későbbiekben akár országos versenyt is szívesen szerveznének.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: