Autócsodák a Fő téren (Cikkünket frissítettük)

605
Fotó: Babos Petra

Kora délután gurultak be a Nagytemplom mögötti területre a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán részt vevő veterán autók. A közel száz jármű ma Zsámbékról indult és városunkat is érintve haladt a Zalai-dombság lankáin át Nagykanizsáig. Az oldtimerek 14:30 és 16:00 között vonultak fel és mutatkoztak be.

Majosházi Péter, a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra versenyigazgatója a Médiacentrumnak elmondta, 2003 óta, immár 12. alkalommal rendezik meg a programot a csillagos márka kedvelőinek. A túra egy átlagtartó és ügyességi rendezvény klasszikus autók és tulajdonosaik részére.

– A hagyomány szerint minden évben Budapestről vagy környékéről indul a kétnapos kirándulás, a sofőröknek pedig különböző feladatokat is teljesíteniük kell. Az ország nyugati felét utoljára 2006-ban érintette a verseny. A mezőny elején mennek az 1950-es években gyártott autók, a legöregebb autó egy 1953-as Mercedes, ő nyitja a sort – nyilatkozta Majosházi Péter, aki hozzátette, nagy öröm volt számukra, hogy Pápán is áthaladhatott a mezőny, hiszen gyönyörű környezetben állhattak meg pár percre.

Kassai Tamás versenyzőnek 2010 óta van a tulajdonában egy Mercedes típusú oldtimer. Mint megtudtuk, a csillagtúrán negyedik alkalommal vesz részt családjával. Az 1964-es svájci autó 1978-ig volt forgalomban, ő 2010-ben vásárolta meg, s felújíttatta.

– Imádom a régi autókat. Mindannyian nagyon élvezzük a túrát, sok szép helyen járunk, s ez egy remek kikapcsolódás is számunkra – emelte ki a versenyző.

Az autórégiségek sok érdeklődőt vonzottak a térre, ahol megcsodálták és fényképezték a nem mindennapi példányokat, a gyerekek ámulva figyelték a ritkaságokat, amelyeket a műsorközlő röviden be is mutatott a közönségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!