Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Autócsodák a Fő téren (Cikkünket frissítettük)

Babos Petra | 2021.09.10.

Kora délután gurultak be a Nagytemplom mögötti területre a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán részt vevő veterán autók. A közel száz jármű ma Zsámbékról indult és városunkat is érintve haladt a Zalai-dombság lankáin át Nagykanizsáig. Az oldtimerek 14:30 és 16:00 között vonultak fel és mutatkoztak be.

Majosházi Péter, a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra versenyigazgatója a Médiacentrumnak elmondta, 2003 óta, immár 12. alkalommal rendezik meg a programot a csillagos márka kedvelőinek. A túra egy átlagtartó és ügyességi rendezvény klasszikus autók és tulajdonosaik részére.

– A hagyomány szerint minden évben Budapestről vagy környékéről indul a kétnapos kirándulás, a sofőröknek pedig különböző feladatokat is teljesíteniük kell. Az ország nyugati felét utoljára 2006-ban érintette a verseny. A mezőny elején mennek az 1950-es években gyártott autók, a legöregebb autó egy 1953-as Mercedes, ő nyitja a sort – nyilatkozta Majosházi Péter, aki hozzátette, nagy öröm volt számukra, hogy Pápán is áthaladhatott a mezőny, hiszen gyönyörű környezetben állhattak meg pár percre.

Kassai Tamás versenyzőnek 2010 óta van a tulajdonában egy Mercedes típusú oldtimer. Mint megtudtuk, a csillagtúrán negyedik alkalommal vesz részt családjával. Az 1964-es svájci autó 1978-ig volt forgalomban, ő 2010-ben vásárolta meg, s felújíttatta.

– Imádom a régi autókat. Mindannyian nagyon élvezzük a túrát, sok szép helyen járunk, s ez egy remek kikapcsolódás is számunkra – emelte ki a versenyző.

Az autórégiségek sok érdeklődőt vonzottak a térre, ahol megcsodálták és fényképezték a nem mindennapi példányokat, a gyerekek ámulva figyelték a ritkaságokat, amelyeket a műsorközlő röviden be is mutatott a közönségnek.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.28.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2001, 2003

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: