Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jövő hétvégén agrárpiknik

Babos Petra | 2021.09.10.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezőként újragondolta a nagy hagyományú Pápai Agrárexpót, és szeptember 17-19. között Pápai Expo és Agrárpiknikként szervezi meg a Városi Sportcsarnok melletti területen. A rendezvény a fiatalok, családok irányába az agráriumot népszerűsítő programokkal, interaktív előadásokkal, koncertekkel is nyit. Az expón a szakmaiság és a kikapcsolódási lehetőségek mellett mindenki megtalálja a számára legkedvesebb programot. A kamarának nem titkolt célja, hogy a fiataloknak megmutassa a mezőgazdaság, élelmiszeripar modern oldalát, ezáltal is megismertetve őket a szakmával, vonzóvá téve számukra azt – mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Az érdeklődőket a Bagossy Brothers, agrárfórumok, szakmai kiállítók, a Punnany Massif, startupok, termelői vásár – fesztiválhangulat és agrárközpontúság várja a háromnapos Pápai Expón és Agrárpikniken.

– Az agrár közép- és felsőoktatásban részt vevő diákok számára mindhárom napon ingyenes belépési lehetőséget biztosítunk, csupán regisztrálniuk kell. Akik nem diákok, azok a koncertekre, illetve a kiállításokra elővételben kedvezményesen vásárolhatnak belépőt, valamint a 12 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A pápai járásban élők kedvezménnyel válthatnak jegyet a helyszínen. A fesztiválhangulathoz az is hozzájárulhat, hogy az expóhoz közeli Termál Campingben olcsóbban lehet sátorhelyet bérelni a rendezvény ideje alatt – tudtuk meg a kamara elnökétől.

A rendezvény kötetlen jellegű, hasonlóan a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborhoz, ahol jól kiegészítik egymást a szakmai és a közönségprogramok. A pápai rendezvény mind helyben, mind az országos agrárszakma részéről kiemelt jelentőségű. A program fővédnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, védnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, valamint Nagy István agrárminiszter.

A kamara elnöke köszönetét fejezte ki dr. Áldozó Tamás polgármesternek  a város támogatásáért.  

Győrffy Balázstól megtudtuk, a rendezvény első estéjén, vagyis szeptember 17-én, pénteken a Bagossy Brothers koncertje nyitja a programot, majd szombaton lesz a kiállítás szakmai része, ahol a fiatalok és a szakma egyaránt célközönség. A szombati napot a Punnany Massif koncertje zárja. Vasárnap a családok és a vadászok lesznek fókuszban. Emellett szombaton kötetlen hangulatú fórumbeszélgetésekre is várják az érdeklődőket, az agrárágazat meghatározó szereplőinek részvételével. Szó esik majd a mezőgazdasági támogatások szükségességének okairól, céljairól, formájáról és jövőjéről egyaránt. Terítéken lesz a vadgazdálkodás, a vadásztársaságok aktuális kihívásai, jövőképe, az afrikai sertéspestis következményei, a mezőgazdasági vadkármegelőzési praktikák. Bemutatkozik a NAK TechLab agrárstartup inkubációs program, téma lesz a vidék, a fiatalság és a jövő kapcsolata, de szóba kerülnek az egyetem alatti vállalkozási lehetőségek is.

A sok egyéb program mellett lesznek mezőgazdaságigép-bemutatók, gépjármű-bemutatók, az állatsimogatóban szombaton és vasárnap is törpemalac, dísznyulak, dísztyúkok, alpaka, rackabárány, póniló, fodros galambok, selyemtyúkok várják a kicsiket. A „parasztolimpia” keretében gumicsizma-hajításban, horgászásban, talicskafutamon mérhetik össze tudásukat a kihívásra vágyók, akiket mobil kalandpark is vár. Ezek mellett lesz még légvár, felfújható kosárlabda és célkapu, csocsó, valamint népi fajátékok, klíma- és energiatudatos eszközök, játékok, kézművessziget. Vasárnap a megyei vadásznapnak is otthont ad a rendezvény, vadászkürt-, vadászkutya-, vadászíjász- és solymászbemutató is lesz, valamint főzőverseny is színesíti a programot.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: