Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fontos, hogy hitelesek tudjunk maradni – Charlie-koncert a borfesztiválon

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.10.

Talán közhely, de igaz, hogy ezekben a percekben egy gombostűt sem lehetne leejteni az Esterházy-kastély udvarán. A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál nagyszínpadán Charlie és zenekara játszik, a faházakban a legismertebb hazai borvidékek tíz pincészetének borait kínálják, s mindehhez ínycsiklandó csülökételeket, cicegéket, langallót és az édes ízek kedvelői kürtőskalácsot kóstolhatnak a borfaluban.

Már jóval a fesztivál első nagykoncertjét megelőzően megtelt a fesztiválsátor és környéke, akkor a jó hangulatról az Unknow Duo gondoskodott. Aztán a Charlie-koncert kezdetére a járványos időket megelőző városi nagyrendezvényeken is csak ritkán látott tömeg gyűlt össze, hogy hallhassák a Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész jól ismert slágereit és új szerzeményeit.

Charlie a koncert előtt a Médiacentrumnak elmondta, jól érzi magát, hiszen 2020 nyarán megjelent új lemeze, a Mindenen túl, ami boltokban nem kapható, csak online rendelhető és aminek nagy sikere van. Nagyon örül annak, is, hogy ismét együtt muzsikálhat zenésztársaival és találkozhatnak a közönséggel. A népszerű zenész hangsúlyozta, zenésztársaival immár három-négy évtizede együtt zenélnek, harminc lemezt készítettek együtt. A zenekarból egyedül Lerch István hiányzik, aki sajnos egy ideje betegeskedik. A mai koncert programjának összeállításában arra törekedtek, hogy olyan számokat játsszanak, ami a közönségnek és nekik is tetszik. Nem szerettek volna elmenni a jazz irányába, most az igényes slágereiket hozták el a pápai közönségnek.

Természetesen ma elkerülhetetlen volt, hogy a világjárvány is szóba kerüljön beszélgetésünk során. Charlie úgy fogalmazott, a legfontosabb dolog az életben, hogy egészségesek legyünk, hogy szeressük egymást és ne húzzunk szét. Ő néhány napja megkapta a harmadik oltást és próbál vigyázni magára.

A legutóbbi pápai koncertje előtt, 2016-ban adott interjújában Charlie azt mondta, a kezdetekkor azt tervezték, 30 éves korukig zenélnek színpadon, aztán majd eldöntik, hogyan tovább. Most feltettük a kérdést, néhány évvel túl a harmincon hogyan gondol vissza erre az elképzelésre. A művész erre mosolyogva azt mondta, sok más zenész is így volt ezzel, például a Rolling Stones is. – Ki gondolta volna ezt akkor? Úgy látszik, kiváltságosok vagyunk, szeretnek minket. Kinőtte magát ez az egész és fontos, hogy hitelesek tudtunk maradni, sok más magyar és külföldi előadóval együtt – mondta búcsúzóul a zenész mosolyogva.

Charlie és zenekara nem sokkal a beszélgetés után felmentek a színpadra és fergeteges hangulatot teremtettek a borfesztiválon.

A nagykoncerttel azonban még nincs vége a mai programnak, 22:30-tól a Pearl Band Partyzenekar szórakoztatja a fesztiválsátor közönségét és természetesen a faházak is várják a borkedvelőket.      





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: