Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi nap a bázisrepülőtéren

Babos Petra | 2021.09.11.

A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtéren 2001 óta hagyomány, hogy minden évben szerveznek egy napot, amikor a katonáknak és családjaiknak lehetőségük van kiszakadni a mindennapokból, hogy kötetlenebb formában tudjanak együtt tölteni egy kis időt.

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoka elmondta, egy nemzetközi repülőtér üzemeltetése sok kihívással, fáradtságos munkával jár, ezért is szerveznek minden évben családi napot.

– A Nehéz Légiszállító Ezreddel 2010-ben határoztuk el, hogy közösen ünnepeljük ezt a napot. Sajnos, a tavalyi évben a járványhelyzet miatt elmaradt a nagy népszerűségnek örvendő program, de örülünk, hogy a mai napra sikerült ezt megszerveznünk. Egy katona hivatása nagyon sokszor megköveteli, hogy időnként távol legyen otthonától. Ha máshol kap feladatot, akkor az otthon maradó családnak el kell viselnie az akár hosszú ideig tartó távollétet is, és támogató hátteret kell biztosítani. A családi nap remek alkalom arra is, hogy a bázisrepülőtér állománya megköszönje a katonacsaládoknak a támogatást – mondta Magasy Zsolt, aki a Médiacentrum kérdésére hozzátette, ezer főt vártak ma a bázisrepülőtérre.

Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka köszöntőjében megemlékezett a 20 évvel ezelőtt a New York-i World Trade Centert ért terrortámadásról.

– A megjelentek bepillantást nyerhetnek a bázison dolgozók munkájába. Nagy öröm számomra is, hogy  megrendezhettük a családi napot – emelte ki az ezredes, aki jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt mindenkinek.

Peder Söderstörm beszélt még arról is, hogy büszkék azokra az eredményeikre, amelyeket elértek munkájuk során, s kiemelte a kabuli akciót, melynek során 2.600 embert menekítettek ki.

A megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd elkezdődtek a családi nap programjai. Elsőként a repülőtéren állomásozó Mi-17-es kutató-mentő helikopter dinamikus bemutatóját és ejtőernyős ugrást láthattak a jelenlévők, majd az MH PBRT Őr- és Biztosító Rendész Század katonái járőrkutyás bemutatóját tekinthették meg.

A színpadi programokon kívül volt még tánc- és csikósbemutató is. A gyerekeket különböző játékos elfoglaltságok várták, többek között volt lufihajtogató bohóc, arcfestés, csillámtetoválás, mászófal, ugrálóvár, libikóka, lovagoltatás, hordóvonat, pedálos autó és játszóház, ügyességi játékok, továbbá egészséges ételek-italok bemutatója. A résztvevők megtekinthették a katonai bázis különleges gépeit, járműveit, eszközeit és természetesen a Pápán állomásozó egyik C-17-es teherszállító repülőgépbe is beszállhattak.

A déli órákban a kecskeméti JAS-39 Gripen típusú vadászgépek dinamikus bemutatóját láthatták az érdeklődők, majd a kora délután órákban az Acoustic Session Zenekar lép színpadra.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: