Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Városunk eredményeivel ismerkedtek a VFSZ tagjai

Huszár Hajnal | 2021.09.11.

A hétvégén városunkban tartja elnökségi ülését a Városok-Falvak Szövetsége. Az államhatárokon túlnyúló kulturális kapcsolatok erősítését zászlajára tűző szervezet a Pápán megvalósult jó gyakorlatokkal, fejlesztésekkel ismerkedett. A szövetség elnöke, Halász János úgy fogalmazott a találkozó kapcsán, minden tagtelepülésen, ahol összejönnek, a jó gyakorlatokat szeretnék megismerni. Pápán nehéz dolga van a városvezetésnek, hiszen nagyon sok a fejlesztés és nagyon sok olyan jó gyakorlat van, amire büszkék lehetnek a városban élők.

– Ezekből a többi település is tanulhat, ezért jó, ha ilyen látogatások során megtekinthetik őket – mondta, hozzátéve, országszerte azt tapasztalják, hogy jól költik el a forrásokat a települések és nagyon sok hasznos beruházás valósul meg a helyi közösség érdekében.

Az elnökségi ülés csütörtök esti programján Halász János tartott tájékoztatót. Ezen a települések előtt álló, a Kormány által biztosított lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Kiemelte, nagyon sok olyan támogatás van, ami a koronavírus-járvány utáni élet újraindításával kapcsolatban tud segíteni a közösségeknek. Ezen túl pedig azt kérte, hogy a szövetségben folytassák tovább a korábban megkezdett munkát, melynek lényege, hogy a települések egymást megismerve ne csak merítsenek egymás gondolataiból, hanem keressék is fel egymást, hiszen ezzel a közösségek közötti kapcsolat erősödik.

Az elnökségi ülés péntek délelőtti programján dr. Áldozó Tamás polgármester  tartott előadást a városfejlesztés elmúlt néhány évének eredményeiről, kiemelten pedig a barnamezős beruházásról. Pápa legnagyobb projektje márciusban zárult le, az elkészült létesítményekre méltán büszke a város. Dr. Áldozó Tamás polgármester úgy véli, a nálunk megvalósított projekt más településeken is adaptálható.

– A magyarországi települések sokasága van megverve azzal, hogy felhagyott ipari területek vannak a város peremterületein, így gondolkodni kell azon, hogy ott fejlesztések történjenek. Erre törvény is született, az ilyen kijelölt területeken megvalósított fejlesztéseket a Kormány adókedvezményekkel fogja majd támogatni. A miénkkel megegyező fejlesztés valószínűleg ritkaságszámba megy, de nem is arról van szó, hogy másoljuk egymás megoldásait, hanem hogy adaptáljuk őket a saját településünkre.

A városvezető bemutatta a Téglagyári út menti területek megújulását, az új funkciókat és azokat a célokat, melyeket az új létesítményekkel kíván a város elérni. Kiemelte, bár ez a legnagyobb és legjobban eladható projektje a városnak, minden megvalósított fejlesztésre büszke és a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása vagy a Szent Anna Ház létrehozása ugyanolyan fontos a közösség számára. Előadása után Rádi Róbert, a városfejlesztési osztály vezetője a további fejlesztési elképzeléseket ismertette, így például a Kossuth utca rekonstrukciós terveit, melynek megvalósítása már az idén elindulhat.

A tájékoztatókat követően a VFSZ elnökségi tagjai megtekintették a sportcentrumot és a Schwenczel-rétet, majd a Zöld város I. projekt helyszínét, a Várkertet járták be. A program folytatásában a Hagyományok Hegyén tettek látogatást, este pedig részt vettek városunk egyik legnagyobb közösségi rendezvénye, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál megnyitóján, ahol Halász János, a Városok-Falvak Szövetségének elnöke mondott köszöntőt.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: