Fesztiváli forgatag a borfaluban

775
Fotó: Pintér Ádám

„Kezdd a napot egy pohár jó borral, és fejezd be egy pohár még jobbal!” – hangzik Avicenna perzsa orvos, filozófus jó tanácsa, melyet szerda óta nagyon sokan megfogadtak a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál látogatói közül.

A legismertebb hazai borvidékek tíz pincészetének, illetve egy pálinkaháznak kínálatát az Esterházy-kastély udvarán felvonultató fesztivál faházainál folyamatos az érdeklődés, a fesztiválsátor asztalainál vidáman borozgató vagy elmélyülten beszélgető társaságokkal találkozhatunk, a vendéglátós standoknál megállás nélkül sül a cicege, a langalló, a kürtőskalács és ízletes csülökételek kínálják magukat.

Mindehhez változatos és igényes zenei kínálattal készültek a szervezők, akik úgy állították össze a programot, hogy a délutáni beszélgetésekre és az esti, bulizósabb hangulatra vágyók egyaránt megtalálják a nekik tetsző előadókat. 

A szombat délután első fellépője a fesztiválsátor színpadán a MoJazzter elnevezésű zalai formáció volt, akik könnyed, lírai jazzpop előadással léptek a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál közönsége elé. Őket Kárászi István és Merics Nikolett követték, akik TIME – Utazás a múltba című műsorukkal a francia sanzonok világába kalauzolták a hallgatóságot.

A színpadi programok közt most egy kis szünet következik, majd 20 órától a nagyszínpadon a Csík zenekar koncertjét hallhatják a fesztiválon szórakozók.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!