Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Remek hangulat, ízletes ételek és gazdag borkínálat borvasárnap

Babos Petra | 2021.09.12.

Pápa Város Fúvószenekarának vidám és lendületes koncertje csalogatta ma délután az Esterházy-kastély udvarába a járókelőket a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra. Ezzel egy időben, 16 órakor kinyitottak a borfaluban a faházak, s a cicege és csülökételeket árusítók is elkezdtek készülődni a várható vendégseregre.

Orbán László, a Galéria Bisztró vezetője hírportálunknak elmondta, az öt nap során sokan keresték fel sátrukat, hogy cicegét, sült kolbászt vagy csülköt kóstoljanak.

– A cicegéből mindenféle feltéttel nagyon sok fogyott, de ugyanezt mondhatom a csülökről is, nagy kedvence volt a vendégeknek. Nagyjából 1.500 kilogramm cicegét és 300 kilogramm csülköt sütöttünk – összegezte Orbán László. Kiemelte, az ételek kínálatát úgy állították össze, hogy azok illeszkedjenek a borokhoz.

Kovácsné Harmat Helga, a Kovács-Harmat Pincészet tulajdonosa pécsi és villányi borokat kínált az érdeklődőknek az öt nap során.

– Fehér- és vörösborokat egyaránt hoztunk a fesztiválra, de saját készítésű pálinkáinkat is megkóstolhatták a vendégek – tudtuk meg a tulajdonostól, aki hozzátette, nagyon örül annak, hogy ismét részt vehettek az évről-évre egyre színvonalasabb pápai rendezvényen. A szerda és a csütörtök mindig csendesebb nap, de péntektől nagyon sok vendég jött. A pincészet tulajdonosa azt tapasztalta, a fesztiválra kilátogatók szívesen fogyasztottak borokat, nála főként az édesebb nedűket keresték. Kovácsné Harmat Helga elárulta, a cicegét természetesen ő is megkóstolta, nagyon ízlett neki.

A fesztiválsátor mögött találkoztunk Bognár Zsuzsannával, aki barátaival és szomszédjaival látogatott ki a borfesztiválra. Éppen cicegét ettek, amit finom félédes balatoni vörösborral öblítettek le.

– Meghallgattuk a fúvószenekart, majd a The Annie Projectet is, akiknek a vezetője személyes ismerősünk. Élőben eddig még nem hallottuk őket, kíváncsiak voltunk a fiatal tehetségekre – tette hozzá.

A fesztivál utolsó napja, borvasárnap is számtalan szórakoztató programmal várja az érdeklődőket. A délután folyamán Szalkay Dávid & Jazzformers is szórakoztatta a fesztiválozókat, 20 órától pedig Szabó Balázs Bandája koncertjét hallhatják az érdeklődők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: