Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Sikeres volt az idei borfesztivál

Babos Petra | 2021.09.12.

Ma késő estig várta a fesztiválozókat, gasztronómiai és szórakoztató élményekre vágyókat a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. Az Esterházy-kastély udvara ezúttal is benépesült családokkal, baráti társaságokkal, akik finom falatok, jóféle italok és változatos programok közül válogathattak a rendezvény zárónapján is.

A faházaknál már kora délutántól fogadták a vendégeket, sültek a cicegék, a langallók és a finomabbnál finomabb étkek. Kígyózott a sor a kürtőskalács-árusnál is.  

Horváth Dorina, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezője hírportálunknak elmondta, a szerdán kezdődött borfesztivál sok érdeklődőt vonzott.

– Örülünk, hogy idén ismét sikerült megszerveznünk a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivált.  Tapasztalataink szerint a szerdai és a csütörtöki nap csendesebb a forgalom szempontjából, ám idén ez másként alakult, hiszen nagyon sok látogató jött el már a szerdai kezdésre is. A visszajelzések azt mutatták, hogy a meghívott előadók dalai tökéletesen illettek a borfesztivál hangulatához, a közönségnek tetszettek a koncertek. A délutáni fellépők inkább a beszélgetős borozáshoz illettek, az este színpadra lépő zenekarok pedig jó bulihangulatot varázsoltak a sátorba és környékére. Sokan vettek részt Charlie koncertjén, s azt tapasztaltuk, szombaton még többen látogattak el a borfaluba, s hallgatták a Csík Zenekar előadását. A meghívott borászok – elmondásuk alapján – elégedettek voltak a pápai rendezvénnyel, jól érezték magukat, sok borásznál az utolsó estére kifogytak a készletek. Az ideérkező zenészek, csapatok is jól érezték magukat, dicsérték a helyszínt s színvonalasnak találták a programot ők is. Több előadóművész is megkóstolta a cicegét, ami ízlett nekik – mondta a kulturális szervező, aki hozzátette, külön örömöt jelentett számukra, hogy az időjárás is kegyes volt, s nyárias időben tudták megszervezni a jó hangulatú fesztivált.

A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál vasárnapi nagykoncertjén fellépett Szabó Balázs Bandája, melyre sok rajongó gyűlt össze az Esterházy-kastélynál lévő nagyszínpad elé.  Az ő előadásukkal zárult az idei fesztivál.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: