Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ellenzéki előválasztás a piacon

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.13.

A piaci pavilonsoron állítják fel azt a sátrat, amiben az ellenzéki előválasztás voksait leadhatják mindazok, akik szavazni szeretnének – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Kovács József, a helyi ellenzéki előválasztási bizottság elnöke, aki az elmúlt harminc év legnagyobb ellenzéki politikai akciójának nevezte az előválasztást, majd elmondta, a folyamat lebonyolítását az aHang platform vállalta.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját, melyen az országgyűlésiképviselőjelölt-jelöltekre, valamint a miniszterelnökjelölt-jelöltekre lehet szavazni, szeptember 18. és 26. között tartják. Pápán ezekben a napokban 8 és 18 óra között várják a szavazókat a piaci pavilonsoron felállított sátorban. Választókerületünkben három jelöltjelölt – Grőber Attila (MSZP-Párbeszéd-DK), dr. Jádi István (Momentum-MMM) és Süle Zsolt (Jobbik, LMP) – tudta határidőre bemutatni az induláshoz szükséges 400 támogató aláírást, így az ő nevük szerepel majd a szavazólapokon. Közülük a legtöbb szavazatot kapott személy lesz a kormánypárti képviselőjelölt kihívója a jövő évi választásokon. Rajtuk kívül öt ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt – Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) – is várja a szavazatokat. Közülük a három legtöbb szavazatot kapott jelöltnek lesz lehetősége a választás második fordulójába lépni és közülük kerül ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Kovács József felhívta a figyelmet, hogy mindazoknak, akik szavazni szeretnének, be kell mutatniuk a személyi igazolványukat és a lakcímkártyájukat, és egy online regisztráció után kapják meg a QR-kóddal ellátott szavazólapjukat. A helyi ellenzéki előválasztási bizottság elnöke hangsúlyozta, ez a rendszer biztonságos, nem lesz lehetőség visszaélésekre.

Aki nem szeretne személyesen megjelenni a sátornál, a www.elovalasztas2021.hu oldalon is leadhatja szavazatát.

Mint megtudtuk, azon 18 év alatti fiatalok, akik 2022. április 1-jéig betöltik 18. életévüket, szülői beleegyező nyilatkozat bemutatásával szintén részt vehetnek az előválasztási folyamatban.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: