Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Átadták a zenepavilonokat

Huszár Hajnal | 2021.09.13.

Ma délután újabb várkerti és Erzsébet ligeti létesítményeket adott át az önkormányzat a pápaiaknak: az újjáépített zenepavilont és az Erzsébet ligetben felépített új pavilont. A Várkertben kezdett kis ünnepségen összegyűlteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki felidézte a Nyulasi József által készített régi zenepavilonhoz kapcsolódó emlékekeit, majd a két park megújításáról beszélt.  Mint mondta, a város természetközeli zöldterületeit az különbözteti meg az erdőtől, hogy berendezik azokat, játszótereket építenek, sétányokat alakítanak ki, parkbútorokat helyeznek el és pavilonokat készítenek. Ezzel egy sajátos átmenetet alkotnak az erdő és az épített városi környezet között.

Rádi Róbert, a városfejlesztési osztály vezetője néhány műszaki paraméterét ismertette a két létesítménynek. Elmondta, a most felavatott várkerti zenepavilon a régi pavilon pontos mása, alkotója Bezzeg Zoltán asztalosmester. A 90-es években, Nyulasi József fafaragó által épített zenepavilon minimális darabját sikerült megmenteni, az építmény többi része újonnan készült. Lucfenyőből építették, a lambériával együtt 5,5 m3 faanyag felhasználásával. Az építmény 7×7 méteres szabályos hatszög alakú, magassága 6 méter. Ez az építmény a korábbi helyétől kissé távolabb, a Várkert közepén kialakított kis téren kapott helyet a Zöld város I. projekt keretében.

A nemzeti színű szalag átvágása után az érdeklődők átsétáltak az Erzsébet ligetbe, hiszen ott is épült egy pavilon. Ez Dénes Tibor és Harasztovics Róbert fafaragók keze munkáját dicséri. A pavilon 12 db tölgyfa oszlopon áll, felépítménye közel 6 m3 fenyőből és 80 m2 hajópadlóból készült. A faanyagot 50 liter lazúr felhasználásával kezelték le két rétegben. A kezelt felület kb. 250 m2. A tetőt bitumenzsindely fedi. A pavilon az egykori Erzsébet királyné emlékmű helyén áll – hangzott el az ismertetőben.

A városvezető arról is szólt, kívánja, használják jó egészséggel a két új létesítményt a pápaiak, legyen helye találkozásoknak, rendezvényeknek és vigyázzanak rá, hogy minél tovább szolgálják az itt élőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: