Díszpolgár avató Pápadereskén (Híradó 2021.09.14.)

166

Fülöp Lajos 1939-ben született Pápadereskén. Bár iskolás évei alatt elkerült a faluból, de saját bevallása szerint gondolataiban nagyon sokszor visszatért, felidézte a semmivel sem összehasonlítható falusi gyermekkort. Erről tanúskodik nagyon sok festménye és két könyve is. 2020-ban alkotásainak egy részét a falunak adományozta, de sajnos a kiállításának megnyitóját már nem érhette meg. A község képviselő-testülete 2021-ben poszthumusz díszpolgári címet adományozott neki, melyet egy meghitt ünnepség keretében a felesége vehetett át.

Díszpolgár avató Pápadereskén (Híradó 2021.09.14.)

Díszpolgár avató Pápadereskén (Híradó 2021.09.14.)Fülöp Lajos 1939-ben született Pápadereskén. Bár iskolás évei alatt elkerült a faluból, de saját bevallása szerint gondolataiban nagyon sokszor visszatért, felidézte a semmivel sem összehasonlítható falusi gyermekkort. Erről tanúskodik nagyon sok festménye és két könyve is. 2020-ban alkotásainak egy részét a falunak adományozta, de sajnos a kiállításának megnyitóját már nem érhette meg. A község képviselő-testülete 2021-ben poszthumusz díszpolgári címet adományozott neki, melyet egy meghitt ünnepség keretében a felesége vehetett át.

Posted by Pápa Városi Televízió on Tuesday, September 14, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!