Programokban gazdag ősz vár a német nemzetiségi önkormányzatra

233
Fotó: Babos Petra

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülését Pillerné Fódi Ilona elnök távollétében Bakos Adél elnökhelyettes vezette le. A nemzetiségi önkormányzat tagjai elsőként a 2021. évi költségvetésről szóló határozatot módosították, amire azért volt szükség, mert két programra is pályáztak, s mindkettőre megkapták a támogatást.

Bakos Adél elmondta, összesen 400.000 forintos plusz forrásból gazdálkodhatnak. Ebből 200.000 forintot az októberi német nemzetiségi napra és kórustalálkozóra fordítanak, a fennmaradó összegből pedig az ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeiket valósítják meg.

– A nyolcadikosok a hagyományoknak megfelelően kiosztják az édességcsomagokat, a „Schultütéket” az elsősök számára. Ezeket a nemzetiségi projekthét zárásaként adják át, szeptember 27-én 32 kisdiáknak. A Márton-napi vigadalom is hosszú évek óta hagyományos rendezvénye az iskolának, ezt november 11-én, a járványügyi előírások betartása mellett szervezik meg.

Az ülésen a nemzetiségi önkormányzat képviselői egyöntetűen megszavazták, hogy támogatják a Munkácsy-iskola alapítványán keresztül az intézményben folyó nemzetiségi oktatást is 100.000 forinttal.

Vegyes ügyek keretében szó esett a németek kitelepítésének 75. évfordulójára szervezett szeptember 28-i programról is, melyben koszorúzás és előadás is szerepel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!