Újabb tornát nyert a Balla DSE

132
Fotó: Special Olympics Hungary

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos tavaszi tornája után ezúttal a Hársfa Kupán végzett első helyen a Balla DSE labdarúgócsapata, márciusban a fiúk, szeptemberben pedig a lányok nyerték meg divíziójukat.

A budapesti Újpalotai Sporttelepen 15 csapat vett részt a XXIV. Labdarúgó Hársfa Kupa, IX. Iván Gyuláné Emléktornán, amely esemény az idei Európai Labdarúgó Hét kiemelt rendezvényének számított, célja pedig versenylehetőség biztosítása volt az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak. A hölgyek csoportjába öt csapat jelentkezett, a szakágvezetők árgus szemmel figyelték a játékosokat, hiszen a 2023-as berlini világjátékokon Magyarország női egyesített csapatot delegálhat, ami azt jelenti, hogy akár pápai játékos is részt vehet a németországi sporteseményen. A pápai hölgyek minden csapatot legyőzve első helyen végeztek, és a férfiaknál is született jó pápai eredmény, hiszen a ballások kategóriájukban harmadik helyen zártak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!