Művészeti félóra a szobrok között sétálva (Híradó 2021.09.15.)

674

A szobrokban gazdag Erzsébet ligetben tartott összejövetelt tegnap a Elsősorban pápai Városbarát Egylet. A lokálpatrióta közösség Gárdonyi Géza szobránál kezdte a művészeti sétát, arra emlékezve, hogy épp 120 éve, 1901-ben jelent meg könyv alakban az Egri csillagok. Az író Pápán található mellszobrát Ferenczy Imre készítette. Az alkotó Kiss László nagybátyja volt, így a művésztanár ismertette Ferenczy Imre életútját.

Művészeti félóra a szobrok között sétálva (Híradó 2021.09.15.)

Művészeti félóra a szobrok között sétálva (Híradó 2021.09.15.)A szobrokban gazdag Erzsébet ligetben tartott összejövetelt tegnap a Elsősorban pápai Városbarát Egylet. A lokálpatrióta közösség Gárdonyi Géza szobránál kezdte a művészeti sétát, arra emlékezve, hogy épp 120 éve, 1901-ben jelent meg könyv alakban az Egri csillagok. Az író Pápán található mellszobrát Ferenczy Imre készítette. Az alkotó Kiss László nagybátyja volt, így a művésztanár ismertette Ferenczy Imre életútját.

Posted by Pápa Városi Televízió on Wednesday, September 15, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!