Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új kormányablakbusz a megyében

Babos Petra | 2021.09.15.

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy kormányablakbusz egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak. Továbbá lehetőséget teremt az ügyfelek speciális helyszíneken történő, eseti jellegű kiszolgálására is.

Veszprém megyében 2018-ban kezdte meg munkáját az első kormányablakbusz, tegnap pedig átadták a második ilyen járművet Balatonszepezden.

Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa az átadón elmondta, a kormányablakbusz egy hungarikum, olyan termék, amely azért jött létre, hogy az állampolgárok a saját lakóhelyükhöz közel is elérhessék az állammal kapcsolatos szolgáltatásokat.

Dr. Domokos Péter kiemelte, 2021-re 307-re emelkedett a kormányablakok száma, így most már minden járásban van legalább egy kormányablak. Ezt egészíti ki a kormányablakbusz-hálózat, amelyet tapasztalataik szerint nagyon szeretnek idősek és fiatalok egyaránt.

– Az állammal kapcsolatos ügyek intézéséhez átlagosan 14 kilométert kell utazni és a kormányablak-hálózatot a mobilizált ügyfélszolgálatokat biztosító kormányablakbuszok rendszere egészíti ki. A buszon több mint 2.500 féle ügyet lehet intézni vagy indítani. A jelenleg átadott harmadik generációs busznak 20 százalékkal nagyobb a belső tere és 70 százalékkal hosszabb, mint az eddigiek. Veszprém megyében már a másodikat adjuk át.  Tavaly 21 ezer ügyet bonyolítottak le a kollégák és 10 ezer alkalommal adtak tájékoztatást a mobil kormányablakokban, 2021-ben 46.500 ügyintézés és 9.200 tájékoztatás történt a buszokon – mondta dr. Domokos Péter.

Takács Szabolcs kormánymegbízott bejelentette, hogy a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat nemcsak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hanem felül is múlta a várakozásaikat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy most a második kormányablakbuszt adhatják át, ezúttal Balatonszepezden.

– A területi közigazgatás célul tűzte ki, hogy az állampolgárok igényeit szem előtt tartva olyan szolgáltatásokkal kívánja támogatni a fejlődést, amelyek az ügyfélbarát és gyakorlatorientált gondolkozást maradéktalanul megvalósítják. A megye nagyobb rendezvényeire és a Balaton-parti strandokra is kitelepült a busz, legutóbb a Kőfeszt fesztiválon volt jelen, ahol közel 50 ügyfél intézte el könnyen és egyszerűen ügyeit. A pandémia idején a busz nem teljesített szolgálatot, de a 2021. májusi újraindulást követően valamennyi olyan településre ellátogattunk, ahol igény jelentkezett a lakosság részéről a szolgáltatások iránt – mondta Takács Szabolcs, majd hozzáfűzte, a két busz párhuzamosan közlekedik Veszprém megye útjain, az egyik a 8. számú főúttól északra, a Bakony és a Somló környékén, a másik pedig a 8. számú főúttól délre, a Balaton-felvidék településein jut el az állampolgárokhoz, ennek köszönhetően az ügyintézés helyben, a megadott időpontban történik.

A kormányablakbusz szeptember 18-án és 19-én a Pápai Expo és Agrárpikniken is megjelenik, várják a pápaiakat és a környékbelieket, hogy intézzék ügyeiket.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.19.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2010, 2012, 2016

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: