Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emlékfa a mellrák elleni küzdelemért

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.15.

Ma reggeltől emlékfa hívja fel a figyelmet az emlőrák elleni küzdelemre az Esterházy-kastély udvarán.

A Megújulás Klub, az Esterházy-kastély, a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda és a Rákbetegek Országos Szövetsége együttműködésével és a Városgondnokság munkatársainak segítségével ma délelőtt egy japán csüngő cseresznyefát ültettek el a kastély udvarán. Hörömpöly Imréné, a Megújulás Klub vezetője elmondta, az egyik klubtagjuk, Lautner Judit által vásárolt fának tavasszal gyönyörű rózsaszín virágai lesznek és azokért ültették, akik már nincsenek közöttünk és azokért a hősökért, akik megküzdöttek a betegséggel és meggyógyultak. A fa ültetésével az is a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés, a szűrések fontosságára, hiszen minél korábban diagnosztizálják a betegséget, annál nagyobb az esély a gyógyulásra.

A klub vezetője arról is szólt, hogy szeretettel várják az emlőműtötteket közösségükbe. Nem az a céljuk, hogy folyton a betegségről beszéljenek. Támogatják, segítik egymást, nagyon sok közös programot szerveznek, tornára és uszodába járnak. Nagyon jó közösség alakult ki az évek során, akik komolyan odafigyelnek egymásra.

A Megújulás Klub szeretettel vár mindenkit szombaton 17.30 órára az Esterházy-kastélyhoz, ahol rózsaszín szívekre írt üzeneteket akaszthatnak a most elültetett fára a Rózsaszín október programsorozat részeként, és ekkor kezdődik a kastély két napon át tartó rózsaszín kivilágítása is. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: