Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szórakoztató programok az agrárpikniken

Babos Petra | 2021.09.18.

Ma délelőtt hivatalosan is megnyitotta kapuit a 24. Pápai Expo és Agrárpiknik a sportcsarnok melletti füves területen. A megnyitó után szakmai előadások, beszélgetések várták az érdeklődőket, majd délután a szórakoztató programok álltak a középpontban.

A kissé borongós idő ellenére is sok család látogatott ki az agrárpiknikre. A gyerekek örömmel másztak fel a kiállított traktorokra, mezőgazdasági gépekre, s vidáman kormányozták azokat. Az állatsimogató szintén sok kisgyermeket vonzott, de népszerű volt a légvár és a mobil kalandpark is.

A termelői sátorban gyümölcslevek, mézek, lekvárok, húsipari termékek és más élelmiszerek széles kínálatát vonultatták fel a kiállítók, de volt medvehagymakrém és -befőtt is a standokon. Nagyobb cégek és kisvállalkozások egyaránt képviseltették magukat, így a látogatók az ipari termelésben készülő és a családi kisvállalkozásokban előállított termékekkel is megismerkedhettek.

Tóthné Radics Hajnalka már évek óta rendszeres résztvevője az agrárexpónak, harmadik alkalommal állítja ki saját termékeit.

– A Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjaként érkeztem a vásárra. Elégedett vagyok az expóval, úgy gondolom, sokkal jobb helyszíne a kiállításnak a füves terület. A kínálat választékos, mindenki megtalálhatja a neki legkedvesebb programot – mondta a kiállító, aki fenyőrügy-szirupot, és medvehagymakrémet kínál az érdeklődőknek a mai és a holnapi nap folyamán.

Nemes Fédra, a kemesszentpéteri Müller tanya képviselője elmondta, családi vállalkozásuk struccfeldolgozással foglalkozik, s készít füstölt kolbászt, sonkát és tepertőkrémet a tőkehúsok mellett. Egyre népszerűbbek a strucctermékeik, kiemelten a tojások.

A nyirádi Bélafiné Alexandra kérdésünkre elmondta, két kisgyermekükkel látogattak ki a rendezvényre, ahol nagyon jól érezték magukat.

– A kisfiam szinte az összes mezőgazdasági gépre felmászott, tetszettek neki. Megnéztük az állatokat, s a vadászkutya-bemutatót is megtekintettük – mondta a fiatal anyuka, aki hozzátette, elégedett a rendezvény szervezésével, színvonalas és gazdag a programkínálat.

– Évek óta ellátogatok az agrárexpóra. Jó lehetőségnek tartom ezt a rendezvényt, hiszen az érdeklődők megtekinthetik a mezőgazdasági gépeket, s a szakmai képviselőktől kérdezhetnek is az eszközökről. Sajnos, tavaly nem volt expo, így már nagyon vártam az ideit. Terveim között szerepel, hogy holnap a vadásznapra is ellátogatok – tudtuk meg Tamás Lászlótól.

A mai nap programja ezzel még nem ért véget, hiszen 20 órától a Punnany Massif zenekar koncertezik, holnap pedig a Veszprém Megyei Vadásznappal folytatódik a rendezvény.

Az érvényben lévő szabályok alapján a programokon koronavírus ellen védett nagykorú személy vehet részt, 18 éves kor alatt a rendezvény látogatása védettséggel rendelkező nagykorú személy felügyelete mellett lehetséges.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Új „szerepben” a kolumbiai művész…

    A kolumbiai énekes/színész, Maluma (1994) múlt héten...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: