Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Becsülettel helytállt a Perutz

Haraszti Gábor | 2021.09.18.

A MOL Magyar Kupa legjobb 64 együttese között búcsúzott a kupasorozattól a Perutz FC, mely háromgólos vereséget szenvedett az NB II-es Budafoktól. Magabiztosan jutott tovább a vendégalakulat, ám 1-2-es állásnál a Perutz nagyon közel állt az egyenlítéshez.

Két, a bajnokság legutóbbi fordulójában vereséget szenvedő együttes találkozott a kupasorozat fordulójában, az osztálykülönbség miatt természetesen a legutóbbi szezonban még NB I-es vendégek számítottak esélyesnek, de a Perutz nem feltartott kézzel lépett pályára.

Kiegyenlített első tíz percet láthattak a kilátogatók, melynek végén Sandal lövését másodjára fogta Horváth. Egy perccel később betalált a Budafok, Szabó beadását Papp belsőzte öt méterről a kapuba, 0-1. A 18. percben Szabó vette célba a bal felsőt, tekerését Szigeti oldalra ütötte. A 23. percben második gólját szerezte a vendégegyüttes, Kovács iramodott meg a jobb oldalon, majd laposan középre tálalt ahol Szabó érkezett és becsúszva a kapuba közepébe továbbított, 0-2. A 26. percben Ihrig-Farkas centerezéséről Papp kevéssel maradt le, majd a hajrához közeledve Szabó elől tisztázott Szilágyi, aztán Kovács tekerését tornázta ki Szigeti, a félidő lezárásaként Nádori három méterről a keresztlécet bombázta telibe.

A második felvonás is budafoki kapufával kezdődött, Ihrig-Farkas lecsúszott beadása a jobb kapufáról pattant ki. Az 51. percben a semmiből szépített a Perutz, Horgosi röviden hazatett labdájára Skriba csapott le, majd a rövidbe passzolt, 1-2. A 64. percben közel állt az egyenlítéshez a Pápa, Oláh passzolt Sandalnak, aki sokat várt, így a próbálkozás a védőben halt el. A 67. percben ismét kettőre növelte a különbséget a Budafok, Adorján szabadrúgásból pontosan lőtte ki a jobb felsőt, 1-3. Oláh részéről kis híján rögtön jött a válasz, a pápai támadó lövését a kapus azonban bravúrral hárította. A 82. percben végleg eldőlt a továbbjutás, a jobb oldalon Szalai kapta a labdát, majd elemi erővel a léc alá bombázott, 1-4.

Perutz FC – Budafoki MTE 1-4 (0-2)

Pápa, Perutz stadion, V.: Görög. Perutz FC: Szigeti – Nagy, Bence (Molnár 77.), Zsirai, Szalai – Köles (Jurik 85.), Hanzl, Szilágyi (Rátonyi 77.), Skriba (Kalász 70.) – Sandal, Oláh (Iványi 70.). Edző: Weitner Ádám. Budafoki MTE: Horváth – Margitics, Nándori, Fekete (Szalai 70.), Ihrig-Farkas, Kovács (Adorján 46.), Micsinai (Soltész 69.), Horgosi, Papp (László 69.), Fótyik (Jagodics 46.), Szabó. Edző: Boér Gábor.

Weitner Ádám: Jó meccset játszottunk egy magasabb osztályú ellenféllel szemben, ült a papírforma, voltak fordulópontok, amikből rosszul jöttünk ki, amit ha jobban tudunk kezelni, nyilván másképp is alakulhatott volna a mérkőzés.

Boér Gábor: Magabiztos győzelmet arattunk, a négy lőtt gólunk mellett két kapufát is jegyeztünk, egy szívós, szervezett ellenféllel szemben.

A Perutz együttese szeptember 22-én 17 órai kezdéssel a Nagykanizsát fogadja.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: