Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hatvan év emlékeit idézték fel

Babos Petra | 2021.09.19.

A Türr István Gimnáziumban 1961-ben ballagott el és érettségizett az a két osztály – a IV. C és IV. D – amelynek tanulói szombaton tartották osztálytalálkozójukat az alma materben.

Horváth Jenő, a találkozó egyik szervezője hírportálunknak elmondta, a hatvanéves találkozót a két osztály együtt szervezte, mivel együtt kezdték meg tanulmányaikat, de tizedik osztálytól a két csoportot összekeverték magaviseletük miatt.

– Nagy örömmel szerveztem meg a találkozót dr. Horváth Ivánnal. Nem volt nehéz a feladat, mivel ötévente szervezünk hasonló összejöveteleket, így már mindenkinek megvolt az elérhetősége – tudtuk meg Horváth Jentőtől.

Dr. Horváth Ivántól megtudtuk, ők humán osztályba jártak. Híres tanáregyéniségek tanították az évfolyamot, mint például A. Tóth Sándor, Tóth József, Csapó Gyula, dr. Hencze Béla és Nagy Szép Sándor.

– A Türr olyan alapokat adott nekünk, amelyek a mai napig meghatározóak. Szigorú tanáraink voltak, akikre a mai napig büszkén és szeretettel gondolunk vissza. Jó érzés visszaemlékezni mindegyik tanárunkra és az osztálytársainkra is – fűzte hozzá dr. Horváth Iván.

Nosztalgiából és kedves emlékekből ezúttal sem volt hiány. Voltak olyan évfolyamtársak, akik már hatvan éve nem látták egymást.

A programon azt is megtudhattuk, hogy az egykori osztályok tagjai közül többen is sokra vitték az életben. Volt, aki orvos, míg más tanár  vagy közgazdász lett, de újságíró és pszichológus is kikerült soraikból.

Dr. Szőllősy Szabolcs öregdiák kérdésünkre elmondta, mindig nagy élményt jelent számára Pápára visszajönni látogatóba, de különösen nagy boldogság, ha osztálytalálkozóra gyűlnek össze.

– Jó volt visszaemlékezni az egykori osztálytársakkal diákkorunk legkedvesebb eseményeire. Ezek elsősorban az iskolához fűződnek, de a sportélethez is kapcsolódnak. Szívesen gondoltunk vissza a bálokra. Most, közel a nyolcvanhoz, örömmel emlékeztünk vissza a fiúkkal arra, hogy a szalagavatón milyen sorrendben kértük fel a lányokat táncolni. Az iskolai kirándulásokat sem felejtjük el sohasem – emelte ki, majd hozzátette, ha Pápára jön, minden alkalommal megtekinti a katolikus templomokat, de végigsétál a belvárosban is, ahol örömmel fogyaszt el egy kávét.

Az alma materben kezdődött találkozón a megjelentek együtt nosztalgiáztak, felelevenítették a régi emlékeket, diákcsínyeket. Megemlékeztek elhunyt tanáraikról és osztálytársaikról is, majd egy belvárosi étteremben folytatták a beszélgetést.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: