Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Szépkorúak egészségnapja a Külső-Várkertben

Huszár Hajnal | 2021.09.21.

Az önkormányzat nagy TOP-os projektjeihez több, úgynevezett soft rendezvény kapcsolódik, melyeknek célja a fejlesztések megismertetésén túl a beruházások társadalmi elfogadottságának erősítése. Egy ilyen rendezvény zajlott hétfőn a Vajda Péter lakótelep mögötti területen. A téma a Zöld város II. projekt volt, illetve ehhez kapcsolódva a rekreáció és az egészséges életmód.

A rendezvényen dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a megjelent szépkorúakat, majd a projekt keretében megvalósítandó létesítményekről szólt. De nemcsak szavakkal ismertette a készülő szabadidős elemeket, hanem a helyszínen is bemutatta, mi hol fog megépülni a lakótelep mögötti réten, így az idősek egy sétát tettek a beavatkozási helyszínen. Ezzel pedig már a gyaloglás, a séta jótékony hatásaira is felhívták a figyelmet.

A városvezető elmondta, az idősek őszintén érdeklődtek a fejlesztés iránt, a hamarosan megépülő létesítmények és a látványtó pedig elnyerte tetszésüket. Hozzátette, bár a helyi sajtóban nagyon sok szó esik a beruházásokról, sokkal kézzel foghatóbbá válik az érdeklődők számára, ha azokat a helyszínen látják és egy kötetlen beszélgetés keretében feltehetik kérdéseiket a projektről.

Az egészséges életmód jegyében a rendezvény vendégeit Pap Dániel szeniortréner, a Pápai Sportcentrum munkatársa buzdította rendszeres testmozgásra, és egy rövid, nyújtó gyakorlatokat tartalmazó edzést is tartott az időseknek. Hangsúlyozta, a sportolás minden életkorban fontos az egészség megőrzéséhez, a szépkorúaknak azt ajánlotta, egy kicsit tornázzanak minden nap, végezzenek kímélő, de izmaikat, ízületeiket átmozgató gyakorlatokat reggel és este. Mindez segít megőrizni egészségüket és a testi fittséget.

Ugyancsak az időskori egészséges életmódhoz adott tanácsokat a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda két munkatársa, akik egészségi állapotfelmérést végeztek, vérnyomást mértek és sok jó tanácsot fogalmaztak meg a résztvevőknek. Ezek között helyes táplálkozásra vonatkozó és a rendszeres testmozgás jótékony hatásait ismertető javaslatok szerepeltek.

A programhoz kapcsolódva Császárné Elek Veronika, címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója közlekedésbiztonsági és vagyonvédelmi tanácsokkal látta el az időseket. Főként a kerékpározás szabályaira hívta fel figyelmet, de szó volt a trükkös csalások kivédésének módjairól és az otthonok védelméről is. Ez a programelem is interaktív módon zajlott, így a megjelentek elmondhatták tapasztalataikat és kérdéseket tehettek fel.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: