Belső felújítások a színházépületben

264
Fotó: HuHa

Bár a csapadékos időjárás nem kedvez a külső munkálatoknak, a belső szereléseket nem akadályozza az esős idő, így folyamatosan tudnak dolgozni a kivitelezők a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében.

Mint arról korábban hírt adtunk, az úgynevezett HACS projekt kulcsprojektjeként a külső szigetelés, teraszmegújítás és nyílászárócsere mellett néhány belső tere is megújulhat a közművelődési épületnek. A projektbe az aula átalakítása, megújítása, a mozgáskorlátozottak számára kialakított vizesblokk átépítése és a színészöltözők felújítása fért bele.

Ifj. Nagy Szabolcs projektvezetőtől megtudtuk, az aulában a nagy felületű fix és nyíló szerkezetű nyílászárók többségét már kicserélték, beszerelték az új radiátorokat és a padlóburkolás is elkészült 90 százalékban, csupán ott maradtak még burkolandó felületek, ahol a nyílászárók beépítése még nem történt meg. A megújuló fogadótér padlóját 75 x 75 centiméteres, bézs színű, spanyol greslapok borítják, a kiválasztásnál fontos volt, hogy 5-ös kopásállóságú lapokat használjanak – ezek bírják leginkább a nagy vendégforgalmat -, továbbá, hogy az új padló színe harmonizáljon a mészkő lapokkal borított oszlopokhoz. Ilyen padlólapokkal burkolták be a nézőtérre vezető folyosót is.

Az aulából nyíló mozgássérültek számára kialakított vizesblokk átépítésénél a burkolás elkészült, a szerelvényezéssel folytatódik a munka. Ennek a helyiségnek az átépítésére azért volt szükség, mert az eredeti kialakítás nem felelt meg az új uniós szabványoknak.

A színházépület kritikus és már vállalhatatlan része volt a két pár színészöltöző, a 80-as években kialakított helyiségek erősen lelakottá váltak az évtizedek során, így most ezeket is felújítják. Az öltözőket falig visszabontották, új elektromos vezetékeket építettek be, a falakat újravakolták és festették, a régi pvc padló helyére pedig laminált padló kerül. Az öltözőkhöz tartozó vizesblokkok is teljesen megújultak, itt épített zuhanyzókat alakítottak ki, újraburkolták a vízszintes és függőleges felületeket és a szaniterek, szerelvények felszerelése következik. A helyiségek új bútorzatot is kapnak. A projektvezető tájékoztatása szerint a színházépület belső munkálatai 85-90 százalékos készültségi fokon állnak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!