Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! – Dr. Kövér László Pápán írta alá a petíciót

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.21.

Néhány perccel ezelőtt a Kossuth-szobor előtt felállított standnál írta alá a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A házelnök a Kossuth utcán tartott sajtótájékoztatóján a Médiacentrum kérdésére elmondta, azért Pápán írja alá a petíciót, mert bár nem tud a mindennapok helyi tevékenységében részt venni, ő büszke pápai polgár, a mai napig a Fidesz pápai tagja és ilyen alkalmakkor igyekszik szerét ejteni, hogy ellátogasson szülővárosába.

Dr. Kövér László a petíció kapcsán úgy fogalmazott, hogy aki a múltját elfelejti, az megérdemli, hogy újra átélje azt. Most ráadásul nem is olyan régmúltról, a Fidesz 2002-es választási vereségéről – ami utólag már látható, hogy sokba került az országnak – és a 2006-os eseményekről kell beszélnünk. – Ez a múlt most itt rugdossa az ajtót, méghozzá eléggé hangosan, trágárul, brutálisan. Ezért azt hiszem, hogy minden jó érzésű magyar embernek, akinek fontosak az elmúlt 11-12 évben együtt elért eredmények, még azoknak is, akik nem feltétlenül velünk szimpatizálnak, csak egyszerűen a biztonságot, a békét, a nyugalmat keresik, fontos, hogy demonstrálják, jelezzék, hogy nem kérnek abból az agresszív, erőszakos hőbörgésből, demagógiából, nyomulásból, fenyegetőzésből, amit ma az ellenzék produkál. Emellett nem kérnek abból sem, hogy újra Gyurcsány Ferenc legyen az ország meghatározó figurája – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke, majd rámutatott, soha nem tudta elképzelni, hogy a Parlament falai között valaha ilyen trágár, ócska, semmit érő, tartalmatlan beszéd lesz az általános az ellenzék részéről.

A házelnök az ellenzéki előválasztás kapcsán úgy fogalmazott, az ellenzéknek nincs mondanivalója, ezért mindenféle pótcselekvéseket kell kitalálnia ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet. Az előválasztás nem rossz ötlet, mert úgy tűnik, mintha lenne valami tétje, de mindenki tudja, hogy nincs, hiszen Gyurcsány Ferenc keveri a kártyákat és osztja le a lapokat. A meghekkelés pedig csak arra volt jó, hogy majd később ne lehessen tisztán elszámolni azzal a néhány ezer szavazattal, amelyet leadtak.

– Úgy gondolom, hogy ilyen minőségtelen ellenzéke ennek az országnak még soha nem volt, mint a mostani. Az ellenzéknek az a dolga, hogy kritizáljon, hogy felhívja a figyelmet arra, amit a kormányzat rosszul csinál, mindemellett legyen egy-két jó javaslata azzal kapcsolatban, hogy mit kellene másként, jobban csinálni. Ma már nem erről szól a politika – sem a Parlamentben, sem azon kívül –, hanem szimplán a kormánypárti politikusok gyalázásáról. Szóval, nem gondoltam volna 30 évvel ezelőtt, hogy ide süllyed a magyar politika és őszintén szólva nem is tudom, hogy hogyan lábalhat ki ebből. Bízom benne, hogy ez az ellenzék – részben pontosan az imént elmondottak miatt – elveszíti a következő választásokat, de hogy ezek az emberek nem leszek képesek tanulni, az egészen biztos. A választópolgároknak még egyszer-kétszer meg kell büntetniük a választásokon őket azért, amit tesznek, hogy egyszer majd jöjjön egy olyan új generációja az ellenzéknek, amelyik képes a magyar nemzet érdekeiért konstruktívan, akár ellenzékben is küzdeni – mondta dr. Kövér László, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel aláírták a petíciót.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: