Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nemzetközi porondon is megállták a helyüket a tollaslabdázók

Haraszti Gábor | 2021.09.22.

Az elmúlt időszakban U15-ös, U17-es és U19-es nemzetközi versenyen léptek pályára a Kilián DSE tollaslabdázói, akik közül ketten – Szabó Zsófi és Horváth Csanád – a pécsi Multi Alarm SE-nél folytatják pályafutásukat.

Másfél év elteltével szeptemberben végre visszatérhettek a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermébe a sportolók, akik heti három alkalommal vesznek részt a foglalkozásokon. Ezt megelőzően a nyár lezárásaként három korosztálynak rendeztek nemzetközi mezőnyt felvonultató kupát Pécsett, az elsőn, a 19 éven aluliak tornáján a Kilián DSE négy játékosa vett részt.

– A XI. Multi Alarm Nemzetközi versenyre tapasztalatszerzés céljából utaztunk – mesélte Horváth Attila, a diákok felkészítője. – A legjobb eredményt a Nagy Dániel – Horváth Csanád páros érte el, akiknek a legjobb nyolc között egy belga páros állta az útjukat, de a megszerzett ötödik pozíció nagyon dicséretes teljesítmény. Egy héttel később Szabó Zsófi Pécsen, az első alkalommal megrendezett Multi Alarm U15 Nemzetközi versenyen a lány egyesek között megnyerte a csoportját, majd a főtáblán a legjobb négy közé verekedte magát, végül bronzérmet szerzett.

Horváth Csanád az U17-es válogatott tagjaként vett részt az Európa-bajnokságon, ahol a magyarok a címvédő Oroszországgal, Hollandiával és Litvániával kerültek egy csoportba.

– Fiataljaink a későbbi győztes oroszoktól kikaptak, de a másik két csapatot – néhol egészen kiemelkedő játékkal – megverték, és a kilencedik helyen végeztek – folytatta a pápai edző, aki elmondta, két meghatározó játékosuknak ezek voltak az utolsó szereplései pápai mezben. – Szabó Zsófi és Horváth Csanád számára véget ért a Kilián Diáksport Egyesületnél folytatott tollaslabda szereplésük. Mindkét versenyző az idei szezontól a pécsi Multi Alarm SE játékosaként folytatja – reméljük továbbra is sikeres – tollaslabda pályafutását. Úgy vélem, szakmai fejlődésükhöz elengedhetetlen a váltás, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: