Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Hétvégén barokk vigasságok

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.22.

A koronavírus-járvány miatti kihagyás után újabb városi nagyrendezvény tér vissza, a hétvégén rendezik a Pápai Barokk Vigasságok programsorozatát – tájékoztatta a Médiacentrumot Pusztainé Becskereki Virág, a Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület alelnöke.

A rendezvénysorozat nyitánya pénteken 18:45-kor kezdődik a szabadtéri színpadon, 19 órakor zászlóforgatókat, majd 19:30-tól tűzzsonglőröket láthatnak az érdeklődők.

Szombaton 10 órától 19 óráig az Esterházy-kastély udvarára várnak mindenkit változatos programokkal. Lesz korabeli mesterségbemutató, barokk családi játszópark, történelmi öltöző és fotózás, lovagi vágtajátékok, korabeli táblás és társasjátékok, valamint kézművesvásár is. A kastélyban kézműves-játszóházban alkothatnak a vendégek. Az egész napos programok mellett 10 órától gólyalábas utcaszínház, 10:30-tól Bognár Szilvia és zenekara, 15 órától a Magyar Népmese Színház szórakoztatja a programra látogatókat. A Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület barokk kincskeresése 14 órakor kezdődik, az Esterházy-ősöket megelevenítő Élő ősök csarnokában pedig 16 órától beszélgethetünk a főnemesi család tagjaival. A Pegazus Színház 16 órától barokk táncházat tart, 18 órától pedig Makám-koncertre várnak mindenkit a szervezők.

A Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség pályázatának köszönhetően megvalósuló rendezvénysorozat vasárnap az Ewald Rézfúvós Együttes barokk térzenéjével zárul a Fő téren.

Pusztainé Becskereki Virág elmondta, a Pápai Barokk Vigasságok programjai belépődíj fizetése nélkül látogathatók és védettségi igazolvány bemutatása sem szükséges. A barokk hagyományőrző egyesület alelnöke végül köszönetet mondott a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársainak a tartalmas programkínálat összeállításáért.       





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: