Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A cserejátékos okozta a Perutz vesztét

Haraszti Gábor | 2021.09.22.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétközi, nyolcadik fordulójában jobban használta ki helyzeteit a Nagykanizsa és az utolsó tíz percben mutatott veszélyesebb játékával elvitte a pontokat Pápáról.

A BVSC-től elszenvedett fiaskó és a Budafok elleni kupakiesés után a három pont otthon tartását tűzte ki célul a pápai csapat vezetőedzője, Weitner Ádám, aki eltiltás miatt Hanzl Mátéra, Zsirai Martinra és Sandal Dominikra sem számíthatott a fordulóban, míg a másik oldalon Béli Milán szerepelt a maródiak listáján.

A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott, Lőrincz lövése azonban egy méterrel a keresztléc felett zúgott el. A nyolcadik percben egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést a Perutz, Tóth volt határozatlan, amit Oláh használt ki és kilőtte a kapu jobb sarkát, 1-0. Az első negyedóra végén Lőrincz beadását Ekker fejelte a jobb kapufa mellé, majd Lőrincz rövidbe tartó lövésére ért le Dénes. A hajrához közeledve Köles tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, egy férfias, kemény első 45 percet követően 1-0-ra vezetett a Pápa.

A második félidő második percében máris veszély alakult ki a vendég kapu előtt, Iványi vette észre a beinduló Szilágyit, lövését Borsi középre ütötte, ám az érkező Köles elől tisztáztak a védők. A 65. percben egy szép egyérintős játék után Szilágyi vezethette a kapusra a labdát, ám Borsi lábbal védeni tudta a ziccert. Egy perccel később egy eladott labdára Skirba csapott le, ám hiába passzolt az üresen tátongó kapu elé, társ nem érkezett. Tíz perccel a lefújás előtt egyenlített a Nagykanizsa, egy jobb oldali beadást a csereként pályára lépő Péntek továbbított a hálóba, 1-1. A 86. percben egy szöglet után Szabó visszatett labdáját Major vette le a tizenhatosnál, Dénes hatalmasat védett. Két perccel a rendes játékidő vége előtt megfordította az állást a Nagykanizsa, Péntek kapott jó indítást a leshatáron és okosan a pápai kapus mellett elpöccintette a labdát, majd a labda a kapufáról a gólvonal mögé gurult, 1-2. A hosszabbítás perceiben egy sarokrúgás után Köles fejesét vágták ki a gólvonalról, majd a két gólt szerző Péntek találta el a bal kapufát.

Perutz FC – FC Nagykanizsa 1-2 (1-0)

Pápa, Perutz-stadion. V.: Kovács. Perutz FC: Dénes – Füredi, Molnár, Bence, Nagy T. – Köles, Iványi, Szilágyi (Szalai 85.), Kalász (Rátonyi 85.) – Oláh, Skriba. Edző: Weitner Ádám. FC Nagykanizsa: Borsi – Bagó, Kovalovszki, Szabó, Ekker, Lőrincz, Vlasics (Bohata 80.), Horváth, Nikic (Péntek 72.), Major, Tóth. Edző: Koller Zoltán.

Weitner Ádám: Nyolcvan percig úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, próbáltunk szervezetten védekezni és stabilak lenni. A második félidő elején lezárhattuk volna a meccset, több ziccerünk is volt, sajnos ezekkel nem tudtunk élni. A 79. percben egyenlített a Nagykanizsa, amitől szárnyra kaptak és hiába tett meg mindenki mindent, a hajrához közeledve újabb gólt kaptunk és vereséget szenvedtünk.

Koller Zoltán: A győzelem kulcsa az volt, hogy mindenki azt csinálta, amit megbeszéltünk, koncentráltak voltunk, kisegítettük egymást. Mondtam a félidőben, hogy a bekapott gól ellenére a mi kezünkben van a meccs és a folytatásban tudtunk is élni a lehetőségeinkkel.

A Perutz szeptember 26-án 11 órai kezdéssel a MOL Fehérvár II. csapatával mérkőzik meg Székesfehérváron.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: