Négy számban versenyeztek a felsősök

559
Fotó: Haraszti Gábor

A Pápai Atlétikai Club (PAC) pályaavató programsorozatának negyedik állomását rendezték csütörtökön a sportcentrumban, melyen az általános iskolák felső tagozatosai vetélkedtek egymással és ismerkedtek a sportág szakágaival.

Ahogy arról korábban már többször hírt adtunk, a PAC szeptemberben hat állomásból álló rendezvényt hirdetett “Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban” címmel. Ennek soron következő fejezete az általános iskolák felsőseinek versenye volt, tíz intézmény tizenhat csapatának 266 diákja több számban mérte össze erejét és gyorsaságát.

– Két turnusban jöttek az iskolák, kétféle programmal készültünk az 5-8. osztályosoknak – mondta Györkös Virág, szervező, a PAC edzője. – Az egyik egy verseny volt, mely során távolugrásban, medicinlabda-dobásban, hatvan méteres síkfutásban és váltófutásban hirdettünk győzteseket. Ezzel párhuzamosan igyekeztünk az atlétika ágaival megismertetni a gyerekeket, volt súlylökés, kalapácsvetés, gerelyhajítás, gátfutás és rúdugrás.

Eredmények:

1. turnus: 1. Vajda Márta 2. Szent István II. 3. Szent István I.

2. turnus: 1. Tarczy II. 2. Tarczy I. 3. Türr I.

A programsorozat szeptember 25-én a szeniorkorú atléták találkozójával folytatódik a sportcentrumban, ahol Kis Károly tiszteletére emléktáblát avatnak fel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!