Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szüreti mulatság a Huszár oviban

Babos Petra | 2021.09.23.

Az őszi jeles napok közül a szüreti hagyományokkal, szokásokkal ismerkedtek meg a Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájába járó kicsik az elmúlt napokban.

Somlai Nikolett Rózsa tagóvoda-vezető a Médiacentrumnak elmondta, a tematikus hét során a gyerekek a szüreti munkák egy-egy fázisába pillanthattak be.

– Hétfőn dióból zajkeltő hangszereket készítettünk, majd kedden a tornaszobában berendeztünk egy szüreti kiállítást, ahol gumicsizmát, metszőollót, hordót, darálót és prést tekinthettek meg az ovisok. Régi szüreti fényképeket nézegettük, így jobban el tudták képzelni a kicsik a szüret folyamatát, de kipróbáltuk a cukorfokmérőt is, ez nagyon tetszett a gyerekeknek. Szerdán kisfilmeket vetítettünk, így még jobban „átélhették” a szüretet. A mai napon pedig szüreti mulatságot tartottunk, viseletbe öltöztek az ovisok és az óvónők, körbesétáltuk a kereplőkkel az óvodát, közben énekeltünk, majd táncházzal zártuk a rendezvényt – tudtuk meg a tagóvoda vezetőjétől.

Ölbei Áron kedvenc gyümölcse a szőlő, melyből gyakran szokott enni, s a mustot is kóstolta már, ami szerinte nagyon finom és édes. A kisfiú kérdésünkre elmondta, a szőlőből mustot és bort készítenek.

Az egész hetes program holnap zárul, 17 órától várják a családokat, s együtt alkothatnak, ügyeskedhetnek a gyerekek  szüleikkel a szüret jegyében.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: