Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dömötör Csaba: Magyarország és Pápa városa is gyarapodó időszakát éli

Huszár Hajnal | 2021.09.24.

Elismeréssel szólt a város fejlődéséről mai pápai látogatásán Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A dr. Kovács Zoltánnal és dr. Áldozó Tamással folytatott egyeztetés után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár nehéz időszak után van az ország és Pápa városa is, mégis gyarapodó időszak ez a mostani. Ennek bizonyítékául néhány Pápát érintő fejlesztést említett, így a 83-as számú főutat, melynek építése gőzerővel zajlik, a pápai atlétikai centrumot, mely a közelmúltban épült meg, a Várkert megújítását és az Esterházy-kastély rekonstrukciója folytatásának terveit.

– A 83-as út újjáépítése olyan fejlesztés, melyről hosszú idő óta beszélünk, és ez az a kormány, ez az a képviselő és ez az a polgármester, akinek közös munkája eredményeképpen elkészülhet ez az út és érezhető változást hoz a pápaiak életébe – emelte ki.

Mint mondta, gazdasági oldalról megközelítve is beszédesek a számok. A mostani kormány működésének kezdetekor a munkanélküliség 13 százalékos volt a térségben, ezt sikerült 2,6 százalékosra csökkenteni, ami az alacsony országos átlagnál is jobb eredmény. Pápán 1909 regisztrált álláskereső volt a kormányzás kezdetekor, most pedig 600 alatt van a számuk. Az átlagbérek több, mint duplájukra, 112 százalékkal emelkedtek, a beruházások pedig 267 százalékkal nőttek – sorolta az elmúlt időszak eredményeit.

– Az ilyen eredményeket sehol nem adják könnyen, ezek az eredmények annak köszönhetőek, hogy dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és a kormány között rendkívül hatékony az együttműködés, és nekünk feltett szándékunk, hogy ezt az együttműködést tovább folytassuk – hangsúlyozta Dömötör Csaba. Hozzátette, már eddig is sok látványos eredmény született, de meggyőződése, hogy Pápa és az ország legszebb napjai még előttünk vannak.

A politikus újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az ország egésze gyarapodik, ha van is különbség az egyes városok között, az általában azért van, mert vannak képviselők, polgármesterek, akik az átlagnál is többet lobbiznak és dolgoznak a saját városukért. Pápa városa is ilyen.

A parlamenti munka jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, ádáz vitára számít, éppúgy, mint a korábbi választások előtt, de állnak a viták elébe, mert van miről beszámolni.

– A gazdaságunk a járvány ellenére is erősödött, a családok több támogatást kapnak, a biztonságot fenn tudjuk tartani, a külpolitikában pedig már nem az önfeladás, hanem a nemzeti érdekérvényesítés politikája a meghatározó – mondta.

Dömötör Csaba úgy véli, a politikai ellenfelektől kemény támadásokra kell számítani, de nem azért, mert érdemi alternatívát tudnak adni az ország előtt álló kihívásokra, hanem azért, mert nem maradt más nekik, mint a provokáció és a minél erősebb hangnem.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: