Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Látványos nyitány a Barokk Vigasságokon

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.24.

A Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület Brezza D’ Barocco kórusa és a Fresco Bello zászlóforgató és zászlódobáló csoport bevonulásával néhány perccel hét óra előtt megkezdődött a Pápai Barokk Vigasságok.

A kórus barokk táncait követően Végh Zsolt ceremóniamester köszöntötte a közönséget, figyelmükbe ajánlva a rendezvénysorozat nyitánya során fellépő csoportok produkcióit.

A Fresco Bello zászlóforgatói a dobosok kíséretében különleges műsorukkal elvarázsolták a nézőket, majd a Pápai Barokk Vigasságok ma esti programjának zárásaként a Flame Flowers tűzzsonglőr-formáció Lángok keringője című műsora teremtett különleges és egyedi hangulatot a szabadtéri színpadra. A tűzzsonglőrelemekre épülő táncelőadás témája a nő és a férfi közti párbeszéd volt: találkozás, összhang, törések, elválás és végső búcsú.

A Pápai Barokk Vigasságok holnap délelőtt 10 órától folytatódik az Esterházy-kastély udvarán. Akik ellátogatnak a programra, betekinthetnek a barokk mindennapokba, szórakozhatnak a barokk családi játszóparkban, történelmi öltöző és fotózás részesei lehetnek, lovagi vágtajátékokkal kóstolhatnak bele a végvári életbe, de lesz kézművesvásár, az Esterházy-kastélyban pedig kézműves-játszóház vár mindenkit. Az izgalmasnak ígérkező barokk kincskeresés 14 órakor kezdődik, 16 órától pedig megelevenedik az Esterházy ősök csarnoka.

A nap folyamán színpadi programok sokasága várja a közönséget. Délelőtt 10 órakor gólyalábas utcaszínház szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt, majd Bognár Szilviát és zenekarát hallhatják a rendezvény iránt érdeklődők. Délután 15 órától a Magyar Népmese Színház repít vissza mindenkit Mátyás király udvarába, majd a Pegazus Színház Barokk táncháza következik. A szombati program zárásaként 18 órától a Makám együttes ad koncertet a kastély udvarán.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: