Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Terményünnep a Huszár lakótelepi óvodában

Babos Petra | 2021.09.24.

A szüret jegyében telt ez a hét a Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájában. A hét során számos érdekes program várt a gyerekekre, melynek során megismerkedtek a szüreti szokásokkal, hagyományokkal. A rendezvény zárasaként családi délutánra hívták ma a szülőket.

Somlai Nikolett Rózsa tagóvoda-vezető a Pápa és Vidékének elmondta, sikeres hetet tudhatnak maguk mögött, rendezvényeik nagyon jól sikerültek.

– Ez volt az idei nevelési év első programja. Az elmúlt időszakban sajnos keveset tudtunk találkozni a szülőkkel, ezért a mai zárónapra őket is meghívtuk. Az esemény célja, hogy megismerkedjenek egymással, az óvónőkkel. Tegnap szüreti felvonulást tartottunk az udvaron. A gyerekek viseletbe öltöztek, amit nagyon élveztek, hiszen ez nem a hétköznapi ruházatunk része. A felvonulás után táncházat szerveztünk. A mai napra a családokat hívtuk egy játékos, vidám ünnepre. A gyerekekkel közösen kipróbálhatták a szőlőpréselést, majd megkóstolhatták a finom mustot. A színes délután során volt még burgonyaszedés, gyümölcskeresés, diótörés és célba dobás is. Aki megéhezett, zsíros kenyeret ehetett – tudtuk meg Somlai Nikolett Rózsától, aki hozzátette, reméli,  hogy mindenki jól érezte magát a tartalmas délutánon.

Nágelné Polgárdy Zsófia szerint nagyon szuper volt a mai program, amit kisfia, Noel és élvezett. Minden állomást végigjártak, s kipróbálták a játékokat.

– Úgy gondolom, fontosak az ilyen jellegű családi rendezvények az óvodában, hiszen lehetőségünk nyílik a többi csoportba járó gyermekek szüleivel is megismerkedni, s együtt eltölteni egy kötetlen programot – emelte ki a fiatal édesanya.

A terményünnep kellemes őszi időben zajlott az óvoda udvarán.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: