Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Győzelemmel mutatkozott be a piros csoportban a Conoil Pápa KC

Haraszti Gábor | 2021.09.24.

A legutóbbi pontvadászat negyedik helyezettje, a Vasas Akadémia ellen játszotta első bajnokiját a piros csoportban a Conoil Pápa KC, mely egy nagyon izgalmas mérkőzésen Németh András vezetésével hétpontos győzelmet aratott.

Közel egy hónapos felkészülést követően lépett pályára a pápai csapat, a piros csoport nyitókörében Horváth Attiláék a Vasast fogadták. Bár Kálmán László vezetőedző elmondása szerint a csapat nincs még 100 százalékos formában, a cél természetesen a győzelem volt. Hazai oldalon Erdei Márk nem tudta vállalni a játékot, a másik oldalon sérülések, betegségek nehezítették Vangelis Ziagkos vezetőedző dolgát, aki négy meghatározó játékosára sem számíthatott.

Mindkét csapat idegesen, sok hibával kezdett, az egész negyed során fej-fej mellett haladtak, Sonyák triplájával ugyan négy ponttal megléptek a pápaiak, ám a hibáikat kihasználva pillanatok alatt egyenlítettek a pasarétiek (21-21). A második felvonásban sem állt be jelentős változás a játék képében, Hódi hármasa után megint öt pont volt a különbség, de egy időkérés után ismét egált mutatott az eredményjelző (29-29), sőt a negyed végén Kelenföldi trojkájával két ponttal a Vasas vezetett (35-37). Annak ellenére, hogy három percig nem esett kosár a nagyszünet után, jó ritmust kapott el a Conoil, Németh hármasára Kelenföldi válaszolt, majd egy újabb Németh-tripla után Horváth is elsüllyesztett egyet a gyűrűben, jött is azonnal Ziagkos időkérése (46-40). A rövid fejmosás elérte célját, ismét ott volt a pápaiak nyakán a vendégcsapat, a 30. percre Németh labdaszerzése után alakult ki az 56-52-es állás. Az utolsó etap a vendégek legjobbjának, Medve Máténak triplájával indult, ám sok munkával és jó védekezéssel sikerült tartani az előnyt Muraiéknak, s bár Medve zsinórban szerzett öt pontjával egyszer még ráijesztett a hazaiakra a piros-kék alakulat, Hódi triplája és Murai 2+1-es akciója után eldőlt a meccs.

Conoil Pápa KC – Vasas Akadémia 82-75 (21-21, 14-16, 21-15, 26-23)

Kálmán László: Megleptek a fiúk, nem gondoltam volna, hogy már készen állunk arra, hogy ilyen nagy csapatot legyőzzünk. Az első félidőben bár voltak hibák, kezünkben volt a mérkőzés, a második játékrészben Medve hozta vissza csapatát a meccsbe, pedig rá igyekeztünk nagyon figyelni. Csapatmunka és Németh András extra teljesítménye kellett a mai sikerhez.

Conoil Pápa KC: Németh 24/9, Hódi 6/6, Sonyák 17/6, Murai 13, Koma 12/3, cserék: Varga 7, Németh, Kovács, Kasza, Kocsis, Horváth 3/3, Parcsami.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: