Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dömötör Csaba a Polgári Körben

Babos Petra | 2021.09.24.

Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Pápai Polgári Kör szeptemberi összejövetelének vendége, aki beszélt az ország jelenlegi helyzetéről, a különböző kormányzati döntésekről, gazdasági kérdésekről és a közelgő választásról is.

A rendezvény elején dr. Dancs Ferenc, a Pápai Polgári Kör elnöke és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében megjelenteket.

Dömötör Csaba a Médiacentrumnak elmondta, nagy öröm számára, hogy sok kormányzati támogatásból megvalósult kulturális és sportfejlesztés történt Pápán, hiszen a város a gyarapodó korszakát éli.

– A hitelmoratóriumról már megszületett a döntés, ez biztosan a jövő évig érvényben marad. Ha elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, amire nagy esélyünk van, akkor minden gyermeket nevelő család visszakaphatja az idén befizetett jövedelemadóját februárban. Ez sok esetben több százezer forintos visszatérítést is jelenthet. A 25 év alattiak jövedelemadó-mentességet kapnak január 1-jétől. Ez egy olyan intézkedés, amelyet egy korábbi kormány sem gondolt volna. A 13. havi nyugdíjat elkezdjük visszaépíteni már januárban, az azt követő évben pedig egy újabb lépés következik, még magasabb lesz a visszaépített összeg. Mindeközben a biztonságunkat fenn kell tartani akkor is, ha növekszik a migrációs nyomás. A járvány elleni védekezés is nagy kihívást jelent, ám újat mondani nem tudok, s nem is érdemes. Az oltás jelenti az egyetlen megoldást, Magyarországon elegendő vakcina áll rendelkezésre, így arra biztatok mindenkit, ha még nem tette meg, éljen az oltás lehetőségével, hiszen a mostani vírusvariánsok esetében a távolságtartás és maszk viselése nem ad elegendő védelmet, az oltás a legjobb megoldás – hangsúlyozta a politikus.

Dömötör Csaba beszélt az ellenzéki előválasztásról is. Kiemelte, egyre több a provokáció és a balhékeresés. Ez számára azt jelenti, hogy az érdemi mondandó hiányát próbálják ezzel palástolni. Ami az előválasztást illeti, érdemi választási lehetőség nem látható, mert a 2010 előtti politikai csoport áll a rajtvonalhoz, azok, akik súlyos gazdasági válságba sodorták az országot, melyből évekig tartott a kilábalás.

A fórum végén a megjelentek kérdéseket tehettek fel a politikusnak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: