Csapadékvíz gondok a Huszár lakótelepi óvodánál

280
Fotó: Pintér Ádám

A mai napon többen is jelezték a Médiacentrumnak, hogy a Huszár lakótelepi óvoda bejárati kapujánál a napok óta tartó esőzések következtében komoly mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, megnehezítve az óvoda megközelítését.

Csákvári Judit, a Pápai Város Óvodák intézményvezetője kérdésünkre elmondta, a visszatérő problémát már jelezte a Városgondnokságnak.

Bakó Istvánnal, a Városgondnokság intézményvezetőjével a helyszínen találkoztunk. Mint mondta, a problémát az okozza, hogy a környező házak felől minden irányból az óvoda kapuja felé lejt a terület. Mivel ott semmiféle levezetési lehetőség nincs, a csapadékvíz közvetlenül az óvoda kapujában gyűlik össze. Sajnos a környéken nincsen olyan csatorna, ahová elvezethetnék a vizet, ráadásul a földfelszín alatt áramkábelek húzódnak. A szakemberek keresik a megfelelő megoldási lehetőségeket. Most az látszik legvalószínűbbnek, hogy egy árkot készítenek, amibe levezethetik az összegyűlt csapadékvizet. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!