Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Régi mesterségek, barokk öltözékek és gólyalábasok a kastélyudvaron

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.25.

Mosolyogva ébredt ma reggel az Esterházy-kastély, hiszen régóta nem látott vendégek, a barokk kort idéző régi mesterségek képviselői, történelmi öltözéket viselő nők és férfiak sürögtek-forogtak az udvaron, hogy a Pápai Barokk Vigasságokra érkezők szórakoztatásáról gondoskodjanak.

Miközben Bognár Szilvia és zenekara Titoktok című szeretetteljes, játékos produkciójának hangjai töltötték meg a kastély udvarát, a fesztiválsátor mellett felállított faházaknál kézművesek kínálták portékáikat.

Az Esterházy-kastély szárnyainak ölelésében régi mesterségek is megelevenedtek, többek közt a papírmerítés és a kötélverés titkaival is megismerkedhettek az érdeklődők, de aki a jövőjére volt kíváncsi, a jósdát is felkereshette.

A végvárak korát idéző lovagi vágtajátékokon örömmel mérték össze gyorsaságukat lovaik hátán a kis lovagok, rendre visszafoglalva az akadálypálya túloldalán álló, korábban az ellenség kezére került várat.

Nagy sikere volt a történelmi öltözőnek is, kicsik és nagyok, fiúk és lányok, férfiak és nők örömmel próbálták fel a színpompás ruhákat, de sokan játszottak a korabeli fatáblás és logikai játékokkal is.

A TrappTop TeatRum gólyalábas utcaszínházi előadását nézve részesei lehettünk a Nap és a Hold elrablásának, de a közönség soraiból válogatott gyermekek segítségével végül sikerült legyőzni a sötét erőt és a jó diadalmaskodott. A Nap visszakerülhetett hát a helyére, és ahogy azt a művészek búcsúzóul megjegyezték, a rendezvény végéig egészen biztosan a helyén is marad.

A vigasság azonban nem ért véget! A mesterségek képviselői, a játékmesterek, az öltözőben segédkezők és a kézművesek egész délután várják az érdeklődőket, a kastélyban kézműves-játszóházban alkothatnak a látogatók. Igazi különlegességnek ígérkezik a 14 órakor kezdődő barokk kincskeresés és 16 órától az Esterházy ősök csarnoka is megelevenedik a kastély udvarán.

A délután is bővelkedik színpadi programokban, 15 órától a Magyar Népmese Színház egy zenés mesejátékkal Mátyás király születése napjára kalauzolja a közönséget, 18 órától pedig Makám koncertre várnak mindenkit a szervezők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: