Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kis Károlyról nevezték el a futófolyosót a sportcentrumban

Haraszti Gábor | 2021.09.25.

A Pápai Atlétikai Club pályaavató programsorozatának ötödik eseményén a klub ezúttal a szenior atlétákat várta a sportcentrumba. Az összejövetelen ünnepélyes keretek között átadták az immár Kis Károly nevét viselő futófolyosót.

Szombat délután egykori és jelenlegi atléták, edzők, sportvezetők jelenlétében nevezték el a Pápai Sport Centrumban épített fedett futófolyosót. A kiváló mesternek emléket állító rendezvényre sokan látogattak el, a megjelenteket elsőként dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, aki személyes kötődései után üdvözölte azt a döntést, hogy Kis Károlyról nevezzék el a helyiséget.

– A pápai atlétika egyet jelent Kis Károly nevével, úgy gondolom, jó döntés született, amikor elhatározták, hogy róla nevezik el a futófolyosót. Egyet tudok mondani, ma is hiányzik – emelte ki a képviselő.

Dr. Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott a hallgatóságnak, hogy Kis Károly évtizedeken keresztül az állandóságot jelentette a sportágban.

– Úgy vélem, az atléták egyfajta összetartozást, alázatot, elkötelezettséget képviseltek, ahhoz, hogy ez a szervezeti kultúra így alakuljon, kellett egy ember. Ő volt Kis Károly. Úgy gondolom, mindenki kapott tőle egyfajta „csomagot”, amiből – amikor készültünk az életre, az egyetemre, a munkavállalásra – tudtunk meríteni. Ez egy olyan hozzáadott érték, ami nem mindenkinek adatik meg. Úgy vélem, erre a gazdagságra illik emlékezni és illik megköszönni, ezért vagyunk ma itt.

Az ünnepségen részt vett Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke is, aki a Médiacentrum érdeklődésére elmondta, példaértékű az a beruházás, ami Pápán végbement, annál is inkább, mivel a MASZ semmilyen anyagi forrást nem biztosított az építkezéshez. A sportvezető természetesen a szakemberről sem feledkezett meg.

– Karcsi bácsi nagyon hiányzik, hiszen a magyar atlétikának szüksége lenne olyan edzőkre, tanítókra, amilyen ő is volt, bízom benne, hogy az itteni kollégák továbbviszik az ő szellemiségét – fogalmazott az elnök.

A rendezvényen egy kisfilmmel visszaemlékeztek Kis Károly több mint ötvenéves pályafutására, majd Rádi Róbert, a PAC elnöke is az atlétika közösségteremtő erejét emelte ki, mely ugyan időnként változott, de soha nem szűnt meg.

– Azokban az időkben, amikor a pápai atlétika nem jó körülmények között működött, Karcsi bácsi lendületének, hitének, kitartásának köszönhetően mindig voltak versenyzők, köztük sok olyan, aki országos címig jutott. Örülök, hogy polgármester úrral a látványterveket még meg tudtuk mutatni neki, sajnos a létesítmény elkészültét nem érhette meg.

A köszöntők után Karcsi bácsi fia, ifj. Kis Károly, dr. Kovács Zoltán és az atléták képviseletében Kereszt Attila leleplezte az edző falon elhelyezett portréját. A megható pillanatok után a megjelentek egy tiszteletkört tettek a pályán és megtekintették a sportcentrumot, valamint a régi sportolóknak, versenyeknek, eredményeknek emléket állító kiállítást. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.29.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2009

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: