Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Barokk forgatag az Esterházy-kastély udvarán

Pintér-Papp Eszter | 2021.09.25.

Miután délelőtt a gólyalábasok visszaszerezték a sötét erőtől a Napot és a Holdat, délután Mátyás király érkezett az Esterházy-kastély udvarára, a Pápai Barokk Vigasságok vendégeként.

Igazságos királyunk alakját a Magyar Népmese Színház idézte meg Mátyás király születése napja című zenés mesejátékával. A színpadon megelevenedett a király születésnapjára rendezett lovagi torna és bál, majd ahogy az szokása volt, az uralkodó álruhát öltve indult országot járni. Sok kaland után, a palotába visszatérve feleségével, Beatrix királynéval elindulnak, hogy megleckéztessék a zsarnok kolozsvári bírót, aki végül elnyerte méltó büntetését.

Természetesen a délután folyamán is találkozhattunk a régi mesterségek képviselőivel, magunkra ölthettük régi korok ruháit és játszhattunk tábla- és logikai játékokkal, a kis lovagok pedig vágtathattak a végvár visszafoglalásáért. Marcsi néni kézműves műhelye a kastélyban várta az alkotni vágyókat, aranyos manók, textilgalambok és tulipánok készültek az asztaloknál.

A Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesület jóvoltából izgalmas kincskeresésen vehettek részt a vállalkozó kedvű gyermekek. Egy rövid belvárosi séta során kilenc kérdésből álló feladatlapot kitöltve kapták meg a kincskeresők a kilencjegyű számsort, melynek birtokában feltárult az ajándékot rejtő kincsesláda.

A délután egyik legizgalmasabb látnivalója az Élő ősök csarnoka volt. Az Esterházy-kastély udvarán felállított hatalmas képkeretekben megelevenedtek a híres Esterházyak, akikkel bárki szóba elegyedhetett, így nagyon sok információt megtudhattak a főnemesi család tagjairól.

A Pápai Barokk Vigasságok szombati napja a Makám Együttes koncertjével zárult. A program vasárnap 17 órakor a Fő téren folytatódik az Ewald Rézfúvós Együttes térzenéjével. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.    


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: