Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Falunapi mulatság Kéttornyúlakon

Babos Petra | 2021.09.25.

A játéké és a szórakozásé volt a főszerep ma Kéttornyúlakon, hiszen falunapi mulatságra hívtak kicsiket és nagyokat. A kora délután kezdődött programot futballmérkőzések, sportversenyek sora nyitotta. A sportpálya gyermekparadicsommá alakult, légvár, kreatív játékpark, szabadulószoba, babasarok és kézműves-foglalkozások vártak a gyerekekre.

A sátorban felállított színpadon az RVZ zenekar játszott, majd Horváthné Szabó Andrea gyermekműsora csalogatta a kicsiket. A jó hangulatú délután folyamán a Pápai Musical Stúdió Junior csoportja retró slágereket énekelt, majd Vincze Viktória, a Szőlőfürt Néptánccsoport vezetője invitálta táncházba a közönséget, ahol főként somogyi táncok alaplépeseit sajátíthatták el a vállalkozó kedvűek.

A szórakozató rendezvényre sokan kilátogattak. Böröczky Judit Kéttornyúlakon lakik. Mint mondta, nagyon jól érzete magát az eseményen.

– Úgy gondolom, a nyárbúcsúztató rendezvénynek közösségkovácsoló ereje van, hiszen ilyenkor a falu apraja és nagyja összegyűlik, s jókat beszélgetünk, miközben vidám színpadi műsorokat láthatunk. Minden évben nagyon várjuk ezt az alkalmat, így volt ez az idei évben is – tudtuk meg a fiatal hölgytől, aki hozzátette, jó volt a táncházban a színpadra pattanni, s együtt táncolni a gyerekekkel. Kiemelte, a mai nap összes programján részt vesz, hiszen ez kiváló összeállítás egy hangulatos nyárbúcsúztatásra.

A sátorban megjelenteket Németh Zsolt, a település önkormányzati képviselője, a településrészi tanácsadó testület elnöke köszöntötte, aki elmondta, a pandémia mindenki életét megnehezítette, már mindenki várta, hogy végre újra találkozhasson a barátokkal, ismerősökkel, erre kiváló alkalom volt a falunapi rendezvény. 

– Tartalmas programokra invitáltunk a családokat, úgy gondolom, minden korosztályt sikerült megszólítanunk. A gyerekeket játékokkal, a fiatalokat focival vártuk, a délutáni fellépők között pedig voltak olyanok, akik az idősebb korosztályt hívogatták műsorukkal. Remélem, aki ellátogatott a mai programok bármelyikére, jól érezte magát – mondta Németh Zsolt. 

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a részönkormányzatban dolgozó képviselők munkájáért és segítségéért. Kiemelte, a mai napon egy kedves kötelességének is eleget tesz, hiszen tavaly nem tudta átadni a Kéttornyúlak Szolgálatáért Díjat, ezt a mai rendezvényen pótolja. Az elismerést Buti Antalné vehette át Kéttornyúlakért és a lakosságért végzett kiemelkedő munkája, valamint a településrész közösségi életének, értékeinek gyarapítása érdekében végzett tevékenységéért.

Buti Antalné több mint 25 évig dolgozott a település óvodájában. Dajkaként a falu szinte minden lakóját jól ismeri, mindig nagy szeretettel foglalkozott a kisgyermekekkel. Emellett a falu kulturális életében is tevékenyen részt vállalt.

Buti Antalné a Médiacentrumnak elmondta, nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy ő érdemelte ki a díjat.

– Magvasi Józsefné kezdeményezésére vállaltam oroszlánrészt a falu életében, gyakorlatilag az ő munkáját segítettem. Én mindig szívesen szerveztem a közösségi életet, jól volt együtt dolgozni a faluért – mondta.

Dr. Áldozó Tamás az év utolsó városrészi napja után a Médiacentrumnak felidézte, különleges időszak volt az idei.

– Azt tapasztaltuk, hogy a lakosság már nagyon várta ezeket az eseményeket, hiszen népszerűek voltak, sokan látogattak el egy-egy városrészi napra. A Pápán megrendezett programok a délutáni órákban kezdődtek, a három faluban jobban ragaszkodtunk a hagyományokhoz. A falunapon találkozhatnak a helyiek, vendéget hívhatnak és szórakozhatnak. Remélem, a mai nap jól sikerült, jól érezték magukat a résztvevők. Sokan több városrészi napon is részt vettek, ennek nagyon örülünk. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a mai napon volt egy másik nagy rendezvény is, a Pápai Barokk Vigasságok, az is a családosoknak szólt, így volt választék az érdeklődőknek – zárta gondolatait a polgármester.

A köszöntőket követően hirdették ki a sportversenyek eredményeit, majd az est sztárvendége, a Sramlikings lépett a színpadra. A kéttornyúlaki falunap zárásaként DJ Béci szórakoztatja éjfélig a közönséget.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: