Ezüst minősítésben részesült az Élet a kávéházban

209
Forrás: Szó és Kép Színpad

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület nemrégiben rendezte meg a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban a magyar anyanyelvű amatőr színjátszócsoportok találkozóját, melyen az idei évben is részt vett a Szó és Kép Színpad. A rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak, valamint a tapasztalatszerzés és –csere. 

Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, a csoport már többször részt vett ezen az országos programon. Az idei fesztiválra egy régi és egy új darabjukat vegyítették, Rejtő Jenő: A hallgatás, illetve Örkény István és Karinthy Frigyes kávéházra írt különböző dialógusos műveiből összeollózott Beszélgetésminták című szerkesztett előadásukat, ezekből jött létre az Élet a kávéházban című darab.  Az előadásokat minősítő zsűri tekintette meg, amely szakmai tanácskozás keretében értékelte a produkciókat, s különböző értékelési szempontok alapján díjakat osztott ki. A pápaiak előadása ezüst minősítést kapott, illetve a „Láng Őrzői” elismerésben is részesültek.

A darab szereplői: Balogh Adrienn, Vida Anna, Rózsás Hajnalka, Hujber András és Csukárdi Sándor, aki rendezője az előadásnak.  

Csukárdi Sándor ennek kapcsán elárulta, a zsűri elismerően szólt a csoportról. Mivel nem volt közönség a járványhelyzet miatt, így a közönség soraiból nem érkezett visszajelzés a darab közben, ezért kicsit harsányra vették az előadást, amely kritikával a csoport egyöntetűen egyetértett, így a jövőben ennek finomításán dolgozik a csapat.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!