Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Csak a gól hiányzott a Perutz játékából

Haraszti Gábor | 2021.09.26.

Nem sikerült pontot szereznie a nyolc visszajátszóval megerősített MOL Fehérvár II. otthonában a Perutz FC-nek, mely a helyzetek alapján így is győzelmet érdemelt volna.

A legutóbbi öt mérkőzésén mindössze két pontot gyűjtő MOL Fehérvár II. a BVSC-től és a Nagykanizsától vereséget szenvedő Perutz FC-t látta vendégül. Két, egyaránt jobb szereplésben reménykedő együttes csapott össze a forduló nyitómeccsén, melyen a hazaiak szakvezetője az NB I-es keretből nem kevesebb, mint nyolc(!) visszajátszó játékossal számolhatott.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Sandal húzott el a bal oldalon, majd az alapvonalról középre adott, a labda az egyik védőről a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Fegyelmezett, jó játékot láthattunk a pápaiaktól, védekezésben kisegítették egymást és a támadásokban is rejlett potenciál. A 33. percben Sandal harcolt meg egy labdáért, majd a bal kapufát találta el, Dala már verve volt. A második félidőben is a Perutz dominált, az 57. percben egy szép, egyérintős játék végén Oláh lőtt fölé, két perccel később megint ő próbálkozott, a rövidbe tartó próbálkozást a hazai kapus lábbal védte. A 66. percben szó szerint a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár: egy rossz felszabadítási kísérlet után Fodor beadását a hosszún érkező Dénes sodorta a bal sarokba, 1-0. A hátralévő időben ismét egykapuzott a Perutz, ám a megérdemelt találatot nem sikerült megszereznie.

Szalai Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben az történt, amit megbeszéltünk. A 20. perctől a Pápa fölénk nőtt, ami az egész mérkőzésen látható volt. El kell ismerni, jobban játszottak a vendégek, többet mozogtak, frissebbek voltak. Hozzá kell tennem, a mérkőzés előtti este nyolc játékost kaptam vissza az első csapat keretéből, örülök, hogy öt meccset követően ismét tudtunk nyerni.

Weitner Ádám: Ilyen a második csapatok ellen játszani, ugyan papíron a 17. helyen álltak, de a mai kezdőjük szinte NB I-es volt. Ennek ellenére a csapatomra az eredményen kívül nem lehet panasz, jól fociztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ők pedig egy figyelmetlenség után megszerezték a három pontot érő találatot. Ahhoz, hogy át tudjuk lépni az árnyékunkat és győztesen hagyjuk el a pályát, még többet kell dolgoznunk. Az elmúlt hetek eredményei miatt nem szabad lehajtani a fejünket, csapatként menni kell tovább és hinni egymásban.

MOL Fehérvár II. – Perutz FC 1-0 (0-0) Gsz.: Dénes

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, V.: Hartung. MOL Fehérvár II.: Dala – Petryak (Dénes 46.), Berekali (Horváth 57.), Hodzic, Csoboth, Kovács (Fodor 57.), Nyári (Dékei 88.), Kojnok, Tóth (Rónaszéki 71.), Papp, Dinnyés. Edző: Szalai Tamás. Perutz FC: Dénes – Nagy, Zsirai, Bence (Iványi 67.), Füredi (Szalai 80.)– Köles (Molnár 23.), Kalász, Szilágyi (Rátonyi 80.), Skriba – Oláh, Sandal (Jurik 80.). Edző: Weitner Ádám.

A Perutz október 3-án 16 órai kezdéssel az Érdet fogadja.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: